Ero sivun ”RheinEnergieStadion” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Enkkuwikin pohjalta (lisäsin vahingossa tuon yksirivisen ja mokasin sitten uudestaan)
p siirsi sivun ”Müngersdorfer Stadion” uudelle nimelle ”RheinEnergieStadion”: Nykyinen nimi on tämä.
(ei mitään eroa)

Versio 14. kesäkuuta 2006 kello 18.42

Kuva uusitun stadionin sisältä.

RheinEnergieStadion on stadion Kölnissa, Saksassa, jota käytetään lähinnä jalkapallo-otteluissa. Bundesliiga-seura 1.FC Köln pelaa kotiottelunsa siellä. Stadionia kutsuttiin aikaisemmin nimellä Müngersdorfer Stadion, mutta yhteistyösopimus paikallisen energiayhtiö RheinEnergy AG:n kanssa muutti sen nimen nykyiseksi.

Stadion avattiin vuonna 1923 ja se on sen jälkeen kunnostettu kahdesti. Ensin vuosina 19721975, kun Länsi-Saksa sai vuoden 1974 MM-kilpailut järjestettäväkseen. Jättistadionin rakennustyöt aloitettiin vuonna 1972 ja tavoitteena oli tehdä 81 000 henkeä vetävä stadion. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, koska Kölnin kaupunki ei pystynyt tukemaan rakennustöitä tarpeeksi. Stadion valmistui lopulta MM-kilpailuita seuraavana vuonna ja katsojia uudelle stadionille mahtui 61 000.

Seuraavan kerran kunnostus aloitettiin vuonna 2002 ja tällä kertaa se saatiin valmiiksi vuoden 2006 MM-kilpailuita varten. Stadionia muutettiin reilusti ja siitä tehtiin pelkästään jalkapallostadion eli muun muassa juoksuradat poistettiin.

Vuoden 2006 MM-kilpailuissa siellä pelataan viisi ottelua. Neljä alkusarjan ottelua ja yksi ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelu.