Ero sivun ”United States Steel” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kotivalo (keskustelu | muokkaukset)
p {{nyse|X}}
Kotivalo (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 18: Rivi 18:
[[Luokka:Teräsyhtiöt]]
[[Luokka:Teräsyhtiöt]]
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset teollisuusyritykset]]
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset teollisuusyritykset]]
[[Luokka:Pörssiyhtiöt]]


[[bg:Ю Ес Стийл]]
[[bg:Ю Ес Стийл]]

Versio 31. heinäkuuta 2012 kello 12.17

United States Steel Corporation (NYSE: X) on yhdysvaltalainen teräsyhtiö. Se nimettiin uudelleen USX Corporationiksi 1991, mutta palasi vanhaan nimeensä 2001. Yhtiö toimii muiden päätuotantoyhtiöiden kanssa Yhdysvalloissa, Kanadassa, ja Keski-Euroopassa. Yhtiön perustettiin 1901. United States Steel Corporationin perustajat olivat Andrew Carnegie, J.P. Morgan, Charles Schwab, Elbert Henry Gary. Sen pääkonttori on Pittsburghissa, Pennsylvaniassa ja se työllistää 49 000 henkilöä.

Toimialat:

  • Teräksen tuotanto
  • Raudan louhinta
  • Kiinteistökauppa

U.S. Steel oli listattu Dow Jones Industrial Average -indeksillä huhtikuun 1. 1901-3. huhtikuuta, 1991.Nykyisin pörssissä USX Corporation nimellä yhdessä Navistar- ja Primerica Corporation -yhtiöiden kanssa.

Työnväenliike

1920-luvulla U.S Steel, kuten useimmat suuret työnantajat, yhdistivät työnantajien tavoitteena olevia "työnantajien edustamia suunnitelmia" (ERB), jotka olivat yhtiön liittojen sponsoroimaa toimintaa. Ironisesti, ERB:stä tuli osa United Steelworkers of America -järjestön toimintaa. Yhtiö pehmensi kovaa linjaa, kun U.S. Steel yhtiön presidentti hyväksyi Terästyöntekijöiden järjestelykomitean liittymisen Teollisuusjärjestöjen kongressien järjestöön CIO:oon 1937.

Katso myös

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.