Ero sivun ”Yhdystie 3382” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
{{Yhdystie|3382}}
{{Yhdystie|3382}}
'''Yhdystie 3382''' on tie joka kulkee [[Kaanaa (Tampere)|Kaanaalta]] [[Muroleelle]] ja sieltä [[Muroleen kanava|Muroleen kanavan]] kautta [[Ylöjärvi|Ylöjärven]] [[Karjulaan]]. Tien pituus on 18 kilometriä ja se on laadultansa erittäin mutkainen ja mäkinen.
'''Yhdystie 3382''' on tie joka kulkee [[Kaanaa (Tampere)|Kaanaalta]] [[Murole]]elle ja sieltä [[Muroleen kanava|Muroleen kanavan]] kautta [[Ylöjärvi|Ylöjärven]] [[Karjula]]an. Tien pituus on 18 kilometriä ja se on laadultansa erittäin mutkainen ja mäkinen.


==Tien kulku==
==Tien kulku==

Versio 11. lokakuuta 2011 kello 19.03

Yhdystie 3382 on tie joka kulkee Kaanaalta Muroleelle ja sieltä Muroleen kanavan kautta Ylöjärven Karjulaan. Tien pituus on 18 kilometriä ja se on laadultansa erittäin mutkainen ja mäkinen.

Tien kulku

Yhdystien 3382 silta Muroleen kanavalla

Tie alkaa Seututien 338 risteyksestä Tampereen Kaanaalta, sieltä tie ensin kulkee noin kilometrin kunnes se kohtaa Etelä-Arontien, sitten tie jatkuu noin 4 kilometriä välillä metsiä ja välillä peltoja halkoen jonka aikana se sivuuttaa myös Vehkajärven, Pitkäjärven, Ylisenjärven ja Keskisen järvet, sitten tie kääntyy kohti koillista ja menee Muroleentietä muutaman sadan metrin verran kunnes se kohtaa Kekkoseen menevän Yhdystien 3383 risteyksen jossa tie kääntyy taas menemään kohti luodetta jonka tehtyä se saapuu välittömästi Muroleen kuntakeskukseen, kuntakeskuksen sivuutettua tie jatkuu noin kaksi kilometriä mutkaisena tienä jonka jälkeen se saapuu Koskelle jossa tie ohittaa Kosken asutusalueet jonka jälkeen tie ylittää Muroleen kanavan, sitten tie jatkuu erittäin mäkisenä ja mutkaisena tienä jonka jälkeen tie sivuaa Särkijärven, sivuutuksen tehtyään tie jatkuu seuraavat puolitoista kilometriä mutkitellen kunnes se kohtaa Moisionjärven jonka ohitettua tie jatkuu puolitoista kilometriä ja päättyy lopulta Seututien 337 risteykseen Ylöjärven Karjulassa.

Nähtävyydet

Tien varrella sijaitsee tien kulussa mainittu Muroleen kanava joka on kesä-aikaan kohtalaisen aktiivisessa käytössä laivaliikenteen osalta, kanava tosin ei sijaitse sen ylittävän tien takia hyvässä paikassa, sillä luoteesta päin tie tulee vaarallisen jyrkkää mäkeä tehden jossa se tekee samalla muutaman kohtalaisen jyrkän mutkan ja sitä myötä tulo kanavalle luoteesta on erittäin vaarallinen.