Ero sivun ”Britannian albumilista” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Frous (keskustelu | muokkaukset)
Frous (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Britannian albumilista''' on [[Yhdistynyt kuningaskunta|Britannia]]ssa julkaistava albumilista, jossa sijoitus määräytyy myyntimäärän mukaan. Sitä ylläpitää ''The Official UK Charts Company'' ja 200 parasta julkaistaan viikoittain ''ChartsPlus''-uutiskirjeessä. [[BBC Radio 2]] -kanavalla esitettiin myös 'Album Chart' -ohjelmaa, jota juonsi [[Simon Mayo]], mutta ohjelma lopetettiin [[2. huhtikuuta]] [[2007]].
'''Britannian albumilista''' on [[Yhdistynyt kuningaskunta|Isossa-Britannia]]ssa julkaistava albumilista, jossa sijoitus määräytyy myyntimäärän mukaan. Sitä ylläpitää ''The Official UK Charts Company'' ja 200 parasta julkaistaan viikoittain ''ChartsPlus''-uutiskirjeessä. [[BBC Radio 2]] -kanavalla esitettiin myös ''Album Chart'' -ohjelmaa, jota juonsi [[Simon Mayo]], mutta ohjelma lopetettiin [[2. huhtikuuta]] [[2007]].


Britannian albumilista saa vähemmän huomiota kuin [[Britannian singlelista|singlelista]], koska albumin kokonaismyynnillä on suurempi merkitys kuin listasijoituksella. Britannian albumilistalla tehtiin vuonna 2005 uusi ennätys levymyynnissä, kaikkien albumien yhteismyyntimäärä oli 126,2 miljoonaa kopiota <ref>[http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/4588444.stm Blunt boosts record labels' 2005], ''BBC News'', 6. tammikuuta 2006</ref>.
Ison-Britannian albumilista saa vähemmän huomiota kuin [[Ison-Britannian singlelista|singlelista]], koska albumin kokonaismyynnillä on suurempi merkitys kuin listasijoituksella. Ison-Britannian albumilistalla tehtiin vuonna 2005 uusi ennätys levymyynnissä, kaikkien albumien yhteismyyntimäärä oli 126,2 miljoonaa kopiota <ref>[http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/4588444.stm Blunt boosts record labels' 2005], ''BBC News'', 6. tammikuuta 2006</ref>.


==Viitteet==
==Viitteet==

Versio 21. toukokuuta 2011 kello 11.37

Britannian albumilista on Isossa-Britanniassa julkaistava albumilista, jossa sijoitus määräytyy myyntimäärän mukaan. Sitä ylläpitää The Official UK Charts Company ja 200 parasta julkaistaan viikoittain ChartsPlus-uutiskirjeessä. BBC Radio 2 -kanavalla esitettiin myös Album Chart -ohjelmaa, jota juonsi Simon Mayo, mutta ohjelma lopetettiin 2. huhtikuuta 2007.

Ison-Britannian albumilista saa vähemmän huomiota kuin singlelista, koska albumin kokonaismyynnillä on suurempi merkitys kuin listasijoituksella. Ison-Britannian albumilistalla tehtiin vuonna 2005 uusi ennätys levymyynnissä, kaikkien albumien yhteismyyntimäärä oli 126,2 miljoonaa kopiota [1].

Viitteet

  1. Blunt boosts record labels' 2005, BBC News, 6. tammikuuta 2006
Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.