Todd Brunson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Todd Brunson
Todd Brunson WSOP-turnauksessa vuonna 2006.
Todd Brunson WSOP-turnauksessa vuonna 2006.
Henkilötiedot
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Pokerinpelaaja
WSOP-voitot 1
WSOP-rahasijat 20 [1]
WPT-voitot 0
EPT-voitot 0
Turnausansiot (USD) 3 007 878
Päivitetty 7. elokuuta 2007

Todd Alijondro Brunson (s. 7. elokuuta 1969) on yhdysvaltalainen pokeriammattilainen ja pokerilegenda Doyle Brunsonin poika.

Todd Brunson ei kuuluisasta isästään huolimatta opetellut pokerinpeluuta ennen kuin collegessa. Hän jätti koulunsa kesken ja ryhtyi ammattilaiseksi. Suurimman osan pokeriurastaan hän on pelannut käteispelejä, usein yhdessä isänsä kanssa Bellagion kasinon suurimmissa käteispöydissä. Viime vuosina Brunson on kuitenkin alkanut pelata enemmän myös turnauksia.

Brunson on voittanut urallaan yhden World Series of Poker -turnauksen: vuonna 2005 hän oli ykkönen $ 2,500 Omaha Hi/Lo -turnauksessa. Näin Doyle ja Todd Brunsonista tuli ensimmäiset isä ja poika, jotka ovat molemmat voittaneet WSOP-rannekkeen. Todd Brunson kirjoitti isänsä Super System 2 -kirjaan Seven Card Stud High Low Eight or Better -osion.Todd sijoittui vuoden 2007 world series of pokerin main eventissä sijalle 459 ansaiten 29,883$.

Poker Superstars -kutsuturnauksen toisella kaudella vuonna 2005 Brunson tuli toiseksi Johnny Chanin jälkeen. Seuraavana vuonna hän oli jälleen finaalissa, mutta oli tällä kertaa ykkönen voittaen Antonio Esfandiarin ja ansaiten 400 000 dollaria. Poker Superstarsin neljäsfinalistien ilmaiskutsuturnauksessa helmikuussa 2006 Brunson otti voiton ja puolen miljoonan dollarin ykköspalkinnon.

Brunson on ollut mukana myös televisioidussa Ultimate Poker Challenge -turnaussarjassa ja pelannut GSN:n High Stakes Pokerin kolmella ensimmäisellä tuotantokaudella.

Elokuussa 2007 Brunsonin pokeriuran turnausansiot ylittivät 3,0 miljoonaa dollaria.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1.  : Todd Brunson WSOP player profile World Series of Poker. Viitattu 7. elokuuta 2007.
  2.  : Todd Brunson stats The Hendon Mob. Viitattu 7. elokuuta 2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]