Tiedosto:Konnekosken kirkkoveneturman muistoristi - Konnekoskentie, Konnekosken sillan eteläpään itäpuoli - Rautalampi.JPG

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Alkuperäinen tiedosto(3 372 × 5 888 kuvapistettä, 4,93 MiB, MIME-tyyppi: image/jpeg)

Yhteenveto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvaus

Valokuva Konnekosken kirkkoveneturman muistorististä. Muistoristissä lukee: Tähän kiveen törmäsi kirkkovene 17.6.1860, jolloin hukkui 17 henkeä. Muistoristi sijaitsee Konnekoskentien tien läheisyydessä, Konnekosken sillan eteläpään itäpuolella, Rautalammilla. Muistoristin takana häämöttävässä koskessa ei kuvaushetkellä näkynyt isoja kiviä; koski lienee perattu (1800-luvun lopulla tai 1900-luvun alussa?) puutavaran uiton mahdollistamiseksi. Myös veneturman aiheuttanut kivi olisi koskesta tällöin poistunut.

Surullisesta tapahtumasta muistuttaa myös Rautalammin hautausmaalla osijaitseva yhteismuistomerkki, jossa on kirkkoveneturmassa hukkuneiden ihmisten nimet (linkki).

Lähde oma valokuva
Päiväys 12.7.2023
Tekijä(t)

Muistomerkin suunnittelija ei ole kuvaajan tiedossa; valokuva: Käyttäjä:Paju

Valokuvan käyttöoikeus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä käyttöoikeus koskee pelkästään otettua valokuvaa, ja käyttöoikeuslisenssi edellyttää esimerkiksi, että lähde ja kuvaaja mainitaan asianmukaisesti; myös nimimerkilliset kuvaajat on mainittava. Valokuva saattaa sisältää kuvan taideteoksesta, jonka tekijänoikeus rajoittaa tämän lisäksi valokuvan käyttöä.

Minä, tämän työn tekijänoikeuksien haltija, julkaisen työni seuraavalla lisenssillä:
Creative Commons -lisenssi
Creative Commons Nimeä Creative Commons Tarttuva
Tämä tiedosto on lisensoitu Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 3.0 Ei sovitettu -lisenssillä. Lyhyesti: Saat käyttää teosta sillä ehdolla, että mainitset teoksen käytön yhteydessä teoksen tekijän hyvän tavan mukaisesti ja lisensoit teoksesta tekemäsi johdannaiset eli muunnellut versiot samalla lisenssillä kuin tämä. Varsinainen lisenssi.

Käyttöoikeus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiedoston historia

Päiväystä napsauttamalla näet, millainen tiedosto oli kyseisellä hetkellä.

PäiväysPienoiskuvaKokoKäyttäjäKommentti
nykyinen24. heinäkuuta 2023 kello 04.32Pienoiskuva 24. heinäkuuta 2023 kello 04.32 tallennetusta versiosta3 372 × 5 888 (4,93 MiB)Paju (keskustelu | muokkaukset){{Tiedoston tiedot | Kuvaus = Valokuva Konnekosken kirkkoveneturman muistorististä. Muistoristi sijaitsee Konnekoskentien tien läheisyydessä, Konnekosken sillan eteläpään itäpuolella, Rautalammilla. Muistoristin takana häämöttävässä koskessa ei kuvaushetkellä näkynyt isoja kiviä; koski lienee perattu (1800-luvun lopulla tai 1900-luvun alussa?) puutavaran uiton mahdollistamiseksi. Myös veneturman aiheuttanut kivi koskesta olisi tällöin poistunut. | Lähde = oma valokuva | Päiväy...

Seuraava sivu käyttää tätä tiedostoa:

Metatieto