The God that Failed

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”The God that Failed”
Metallica
Kappaleen tiedot
 Albumilta Metallica
 Julkaistu 1991
 Tuottaja(t) Metallica, Bob Rock
 Tyylilaji heavy metal
 Kesto 05.05
 Levy-yhtiö Elektra / Vertigo / Universal
Metallican muut kappaleet
Of Wolf and Man
9
”The God that Failed”
My Friend of Misery
11

The God that Failed on Metallican vuonna 1991 julkaistun Metallican kymmenes kappale. Sitä ei koskaan ole julkaistu singlenä, mutta se oli ensimmäinen livenä kuultu kappale albumilta. Kappale on Metallican ensimmäinen, jossa kitarat ja bassokitara ovat Eb-vireessä.

Kappaleen taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

James Hetfield kuvaili kappaletta "hienona... Hitaana, raskaana ja rumana." Soolokitaristi Kirk Hammett kertoo kappaleen soolosta: "Olin jo saanut soolon valmiiksi, mutta se ei sopinut, koska se oli liian bluesmainen." Hammettin mukaan hän teki soolon tuottaja Bob Rockin kanssa. He sävelsivät yhdessä melodian, johon Hammett tahtoi lisätä harmonian, mutta Rockin mielestä se olisi tehnyt kappaleesta liian "nätin". Sen sijaan hän ehdotti kitaristille, että hän soittaisi melodian oktaavia ylempää. Lopullinen kitarasoolo tarttui albumille lukuisten yritysten tuotoksena. Hammett pitää kappaleen sooloa albumin parhaana.

Kappaleen teema käsittelee uskoa, ja ihmisen luottamusta siihen. Sanoitukset kuvaavat Hetfieldin tuskaa hänen äitinsä kuoleman olosuhteista. Hän kuoli syöpään kieltäydyttyään hoidosta, uskoen Jumalan parantavan hänet. Hetfield uskoi, että jos hän ei olisi seurannut Kristillistä tiedettä ja olisi suostunut syöpähoitoon, hän olisi voinut selvitä.

Monet ateistijärjestöt ihailevat kappaletta sen sisällön vuoksi.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]