Ted Corday

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Theodore ”Ted” Corday (8. toukokuuta 190823. heinäkuuta 1966) oli monien yhdysvaltalaisten televisiosarjojen tuottaja, ohjaaja ja luoja.

Hän syntyi Kanadan Winnipegissa ja opiskeli ja valmistui Albertan yliopistosta ennen Yhdysvaltoihin muuttoa vuonna 1934. Hän työskenteli Broadwaylla usean vuoden, kunnes siirtyi tuottamaan radioon draamaa. Televisioon Corday siirtyi 1950-luvulla ja hän oli tuottamassa esimerkiksi The Guiding Lightia ja As the World Turns -sarjaa sen alkamisesta vuoteen 1965.

Corday houkuteltiin myöhemmin NBC:lle luomaan kolme uutta saippuaoopperaa. Kahdesta ensimmäisestä, Paradise Bay ja Morning Star, ei tullut suosittuja mutta kolmannesta, Päivien viemää, tuli iso hitti ja sitä tuotetaankin yhä 45 vuoden jälkeen. Hän tuotti sarjoja yhdessä Irna Phillipsin ja Allan Chasen kanssa.

Ennen kuin Corday ehti kunnolla kynäillä sarjaan tarinoita, hänellä diagnisoitiin syöpä. Vietettyään monta kuukautta sairaalassa hän kuoli 23. heinäkuuta 1966 58 vuoden iässä. Hänen leskensä, Betty Corday, jatkoi Päivien viemää -sarjan tuottamista kuolemaansa asti vuonna 1987.