Teatteri Kvartetti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Teatteri Kvartetti ry on Nurmijärvellä toimiva teatteri, joka on perustettu 7. tammikuuta 2017. Perustajajäseniä ovat Tytti Hannila, Juha Lehtonen, Kirsi Mäkelä ja Kari Storckovius.

Perustajajäsenet ovat toimineet teatterin alalla pitkään eri teatteriyhteisöjen puitteissa. Teatteri Kvartetilla on yhteistyösopimus Lepsämän kyläyhdistyksen kanssa ja se toimii Lepsämän Kylätalo Toukolassa.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäiset Kvartetin perustajista ovat aloittaneet teatteriuransa jo -90 luvun alussa. Taustaa löytyy niin draamasta ja farsseista kuin musikaaleista ja oopperasta. Perustajajäsenet ovat olleet niin suurissa tuotannoissa kuin monologeissa ja kaikkea siltä väliltä. Teatteri Hyökyvuori on ollut yhteinen nimittäjä, jonka lavoilla kvartettilaiset ovat tutustuneet. Ensimmäinen yhteinen näytelmä oli Leena Airaksisen kirjoittama ja ohjaama Pelkkää petkutusta (2016). Se tehtiin vielä Hyökyvuoren nimissä ja esitettiin Espoossa Kivenlahden Kahvi-kaisassa. Toinen näytelmä oli jo omaa tuotantoa. Jouko Myllyoja ohjasi Ilkka Malmin ja Rami Saarijärven kirjoittaman Katsotaan kalenterista (2017). Se esitettiin vielä Kivenlahdessa.

Nurmijärvelle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2018 Teatteri Kvartetti alkoi etsiä uutta tilaa ja sellainen löytyi sen kotikunnasta Nurmijärven Lepsämästä. Ensimmäinen Toukolassa tehty näytelmä oli maaliskuussa 2019 ensi-iltaan tullut Vaimoni on toista maata -farssi (Gilles Dyrek, ohjaus Jouko Myllyoja).

Keväälle 2020 valmistui myös Jouko Myllyojan ohjaamana Florian Zellerin draama Isä (Meidän Isä). Pandemiarajoitukset siirsivät ensi-illan lokakuulle.

Kurssitoimintaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2020 käynnistyivät Teatteri Kvartetin kurssit. Elokuussa oli ensimmäinen, teatteritoiminnan budjetti- ja apurahatyöpaja, jossa vetäjänä ja luennoitsijana toimi Hinriikka Lindqvist Ruska Ensemblesta. Syyskuussa 2020 käynnistyi käsikirjoittamisen kurssi. Kirjailija Helen Partti toimii kurssin fasilitaattorina. Kurssin tuotoksena syntyy käsikirjoitus, jonka pohjalta toteutetaan näytelmä vuonna 2021. Käsikirjoituskurssi on osa Nurmijärven Seitsemän veljestä 150 -juhlavuoden ohjelmaa. Juhlavuoden teemana on lukutaidon ja lukuinnon kehittäminen, mihin kurssi istuu hienosti.