TeamDrive

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
TeamDrive-Logo.png

TeamDrive on suomalainen tiedonjakopalvelu, mikä toteutetaan saksalaisen TeamDrive Systems GmbH -yhtiön kehittämällä teknologialla. Monipuolisten ratkaisuvaihtoehtojen ansiosta TeamDrive-palvelu soveltuu niin projektiryhmien, pienten yritysten sekä yhdistysten kuin suurten organisaatioidenkin käyttöön. Palvelun avulla yritys voi tallentaa, jakaa sekä synkronoida yrityksen tärkeät tiedot ja dokumentit turvallisesti kaikkien työntekijöiden ja sidosryhmien välillä. Muita samankaltaisia sovelluksia ovat esim. Dropbox, Windows Live SkyDrive ja Ubuntu One. TeamDrive on saatavissa yleisimmille käyttöjärjestelmille, kuten Microsoft Windows, Mac OS X ja Linux sekä mobiililaitteille iOS ja Android. TeamDrive-palvelua käyttävät mm. lentokonevalmistaja Airbus ja Saksan Punainen Risti.

TeamDrive on toiminnoiltaan ja käyttötarkoitukseltaan hyvin samankaltainen kuin Dropbox. Teknisesti merkittävin ero TeamDriven ja Dropboxin välillä on tietoturva. Kaikki tiedot (myös käyttäjätiedot) ja dokumentit sekä tietoliikenne ovat tietoturvallisesti salattuja (AES-256 salaus). TeamDrive-palvelussa tiedostojen omistus ja käyttöoikeus säilyy kokonaisuudessaan asiakkaalla. Protacon Solutions Oy:lla tai muulla ulkopuolisella toimijalla ei ole juridista oikeutta tai teknistä mahdollisuutta päästä lukemaan tiedostojen sisältöä. TeamDrive muuttaa kaikki tiedostot salattuun muotoon jo ennen niiden siirtämistä TeamDrive-palvelimelle.

Liiketoimintamallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TeamDrive tarjoaa yrityksille kaksi erilaista ratkaisumallia, TeamDrive Pilvipalveluna ja TeamDrive Paikallisesti.

TeamDrive Pilvipalveluna tarjoaa valmiiksi ylläpidettävän tiedonjakoratkaisun yrityksille, missä käyttäjämäärä sekä tilan käyttö on rajaton. Kaikki tallennetut tiedostot ovat salattu (AES-256) ja ne tallentuvat Protacon Solutions Oy:n suomalaiselle palvelimelle, eivätkä ne kulje Suomen rajojen ulkopuolelle. Salauksen tuloksena vain yritys itse pääsee käsiksi tallennettuihin tiedostoihin.

TeamDrive Paikallisesti -ratkaisu tarjoaa räätälöidyn palvelinratkaisun. Palvelinratkaisu asennetaan yrityksen laitetiloihin, mihin kaikki tiedot tallennetaan ja missä ne pysyvät yrityksen oman palomuurin takana.

TeamDrive-palvelua on mahdollista kokeilla ilmaiseksi TeamDrive Free -version avulla. TeamDrive Free -versioon sisältyy 2 Gt levytilaa ja sen voi ottaa käyttöön lataamalla ohjelman TeamDriven-verkkosivuilta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]