Tatjana Andrianova

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mitalit
Maa: Venäjän lippu Venäjä
Naisten yleisurheilu
MM-kilpailut
Pronssia Pronssia Helsinki 2005 800 m

Tatjana Nikolajevna Andrianova (ven. Татьяна Николаевна Андрианова, s. 10. joulukuuta 1979) on venäläinen kilpauransa päättänyt keskimatkojen juoksija.

Andrianova voitti vuonna 2004 Venäjän mestaruuden 800 metrin juoksussa sekä sisä- että ulkoradoilla. Hän sijoittui samana vuonna Budapestin sisäratojen MM-kisoissa viidenneksi. Ateenan olympialaisissa hän oli myös viides ajalla 1.56,88. Kauden lopussa hän juoksi IAAF:n yleisurheilufinaalissa seitsemänneksi. Seuraavana vuonna Andrianova voitti pronssia Helsingin MM-kisoissa ja sijoittui IAAF:n yleisurheilufinaalissa kahdeksanneksi. Pekingin olympialaisissa 2008 hän oli kahdeksas ajalla 2.02,63 ja Barcelonan EM-kisoissa 2010 hän karsiutui alkuerissä.

Andrianovan Helsingin MM-kilpailuissa 2005 antama dopingnäyte tutkittiin uudelleen vuonna 2015 ja siitä löydettiin merkkejä stanozololin käytöstä. Hän sai Venäjän yleisurheiluliitolta kahden vuoden kilpailukiellon ja hänen tuloksiaan hylättiin aikaväliltä 9.8.2005–8.8.2007[1]. Näin hän olisi menettänyt pronssimitalinsa Helsingin MM-kilpailuista. Andrianova valitti kilpailukiellostaan urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen (CAS), joka kumosi kilpailukiellon. Cassin mukaan Andrianovan dopingnäyte oli uudelleentestattu liian myöhään sillä vuosina 2005–2014 voimassa olleet kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n dopingsäädökset sallivat uudelleentestauksen kahdeksan vuoden ajan näytteen otosta.[2][3]

Henkilökohtaiset ennätykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]