Taskukirja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tyhjä taskukirja.

Taskukirja (arkikielen nimitys pokkari) on pienehkö pehmeäkantinen kirja. Taskukirja on yleensä hinnaltaan halpa, ja se on tarkoitettu laajalle lukijakunnalle, siksi sisältökin pyrkii olemaan monenlaisia lukijoita miellyttävää. Aiemmin taskukirjaan on liittynyt suorastaan sisällöllinen kepeys, etenkin Suomessa, missä markkinat ovat pienet, mutta välttämättä se ei enää päde; taskukirjoina julkaistaan nykyään myös klassikkokirjallisuutta. Taskukirjoina on julkaistu ajankohtaisia mielipide- ja tietokirjoja sekä pamfletteja.

Taskukirjat julkaistaan usein sarjoina, jolloin lukija tietää jo ennakolta, minkä tyyppisestä kirjasta on kyse. Taskukirjan perusolemukseen kuuluu pienuus, vaikka esimerkiksi Autoteknillinen taskukirja -nimisessä kirjassa on 1 021 sivua.

Entisiä ja nykyisiä taskukirjasarjoja ovat esimerkiksi 10 markan sarja, Kurki-kirja, Huutomerkki-sarja, Seven ja Loisto. Dekkarit julkaistaan usein taskukirjasarjoina. Tällaisia sarjoja ovat olleet muun muassa Salamasarja, SaPo ja Korppi-sarja[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tornio.fi (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.