Tampereen kulttuuriyhdistys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tampereen Kulttuuriyhdistys ry

Tampereen kulttuuriyhdistys Ry on 22. huhtikuuta 1974 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena[1] on toiminta-alueellaan toimia omaehtoisen kulttuurityön ja harrastustoiminnan virittäjänä ja kehittäjänä kansalaisten keskuudessa.

Yhdistys pyrkii kulttuuritason kohottamiseen ja yhteiskunnan kulttuuripalvelujen kehittämiseen siten, että ne voivat ulottua tasapuolisesti kansalaisten keskuuteen taloudellisista, alueellisista ja sosiaalisista tekijöistä riippumatta.Tarkoitus on myös edistää moniarvoista kulttuuriajattelua sekä tukea ja kehittää suomalaisia kulttuuriarvoja. Yhdistys pitää myös yhteyttä muihin kulttuurijärjestöihin

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys harjoittaa jäsenistönsä keskuudessa ja sen ulkopuolella yhdistyksen tarkoitusperiä edistävää tiedotustyötä ja julkaisutoimintaa sekä järjestää kursseja, neuvottelutilaisuuksia, kokous- ja koulutustilaisuuksia, näyttelyitä ja juhlia. Näistä merkittävimpänä mainittakoon vuotuiset Niittyjuhlat, jotka samalla kunnioittavat Finlaysonin tehtaan omistajan, patruuna Wilhelm von Nottbeckin ja hänen perheensä merkitystä Tampereen ja koko Suomen teolliselle kehitykselle. Yhdistys osallistuu aktiivisesti myös koko Finlaysonin alueella tapahtuvan kulttuuritoiminnan kehittämiseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tampereen kulttuuriyhdistyksen nettisivut tampereenkulttuuriyhdistys.fi.