Talk to Me

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Talk to Me”
Kiss
Singlen ”Talk to Me” kansikuva
Hollannissa ilmestyneen painoksen kansikuva.
Singlen tiedot
 Albumilta Unmasked
 B-puoli ”Naked City”
 Nauhoitettu  The Record Plant-studiolla New York Cityssä vuonna 1980
 Julkaistu 24. elokuuta 1980
 Formaatti vinyylisingle
 Tekijä(t) Ace Frehley
 Tuottaja(t) Vini Poncia
 Tyylilaji hard rock
 Kesto 04.00
 Levy-yhtiö Casablanca Records
Kissin muut singlet
Shandi
1980
”Talk to Me”
1980
Tomorrow
1980

Talk to Me on yhdysvaltalaisen rockmusiikkia esittävän Kiss-yhtyeen kappale vuodelta 1980. Kappaleen on kirjoittanut yhtyeen alkuperäinen soolokitaristi Ace Frehley, ja hän myös laulaa kappaleen.

”Talk to Me” oli yksi kolmesta kappaleesta, joissa Frehley toimi laulajana Kissin Unmasked-studioalbumilla, joka ilmestyi 20. toukokuuta vuonna 1980. ”Talk to Me” päätettiin julkaista albumin toisena singlenä ”Shandin” jälkeen 24. elokuuta, mutta singleä ei koskaan julkaistu Yhdysvalloissa. ”Talk to Me” oli myös ensimmäinen Frehleyn laulama Kiss-kappale sitten vuoden 1977 ”Rocket Riden”, joka päätettiin julkaista singlen a-puolena. Irlannissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa singlen b-puolella oli basisti Gene Simmonsin laulama kappale ”She’s So European”,[1] ja Japanin painoksessa laulaja ja rytmikitaristi Paul Stanleyn ”Easy As it Seems”.[2] Kansainvälisesti yleisimmän painoksen b-puolena oli Simmonsin ”Naked City”.

Vaikka yhtyeen alkuperäinen rumpali Peter Criss esiintyykin singlen kansainvälisesti julkaistun painoksen kansikuvassa, hän ei soittanut yhdelläkään Unmaskedin kappaleista. Sen sijaan albumin rumpuosuudet soitti aiemmin esimerkiksi Ace Frehleyn sooloalbumilla rumpalina toiminut Anton Fig. Singlen Japanissa ilmestyneen painoksen kannessa esiintyy puolestaan Crissin paikan yhtyeessä ottanut Eric Carr.[2] Ace Frehley soittaa kappaleessa itse bassoa.[3]

Kappaletta on esitetty yhtyeen konserteissa vain muutamia kertoja. Pääpainotteisesti kappaleen esiintyminen yhtyeen ohjelmistossa ajoittuu Unmaskedia seuranneeseen Unmasked World Tour -kiertueeseen, mutta alkuperäinen kokoonpano esitti sitä myös 2000-luvun jäähyväiskiertueellaan Australiassa ja Aasiassa.

Listasijoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Lista (1980) Sijoitus
Alankomaat Dutch Top 40 34[4]
Australia ARIA Charts 39[4]
Saksa Media Control Charts 32[4]
Sveitsi Swiss Music Charts 10[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Talk To Me UK Single The KissFAQ. Viitattu 27.1.2013. (englanniksi)
  2. a b Talk To Me Japan Single The KissFAQ. Viitattu 27.1.2013. (englanniksi)
  3. Kiss Album Focus - Unmasked The KissFAQ. Viitattu 19.6.2013. (englanniksi)
  4. a b c d Kiss Singles Chart History - KissFaq Viitattu 7. heinäkuuta 2011.