Kantar TNS

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta TNS Gallup)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kantar TNS Oy (aikaisemmin TNS Gallup Oy) on Suomessa toimiva mielipide- ja markkinatutkimusyritys.[1][2]

Yrityksen strategisena linjana 1970- ja 1980-luvuilla oli toiminta erillisillä asiakkaan toimialaan erikoistuneilla yhtiöillä: muun muassa Suomen Gallup Media, Suomen Gallup Markkinatutkimus, Suomen Gallup Ad ja Suomen Gallup Mainostieto. Kasvua haettiin myös yritysostoilla ja yhteisyrityksillä muita markkinointipalveluja tarjonneiden yritysten kanssa. Jo 1980-luvun lopulla yritys laajeni sekä Venäjälle että Baltiaan, joissa TNS-yritykset ovat yhä markkinajohtajia.lähde?

TNS:n ostettua Suomen Gallup -ryhmän sen erikoistuneet yritykset fuusioitiin emoyhtiöön 2003 alkaen. Vuonna 2008 WPP plc osti TNS-konsernin. TNS Gallupista tuli osa WPP:n Kantar Groupia.lähde?

TNS Gallupilla on ISO 9001 -laatusertifikaatti ja se kuuluu WWF:n Green Office -verkostoon.[3]

TNS Gallup on organisoitunut globaalin mallin mukaisesti eri osaamisalueisiin: Brand & Communication, Stakeholder Management, Innovation & Product Development, Retail & Shopper, Qualitative, Digital, Media ja Public Affairs.

Yritys sijaitsee Espoon Otaniemessä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. TNS Gallup on jatkossa Kantar TNS Kantar TNS. 9.9.2016. tns-gallup.fi. Viitattu 4.2.2017.
  2. Kantar uudistaa brändiään - TNS Gallup vaihtaa nimensä Kantar TNS:ksi Alma Media Oy. 9.9.2016. marmai.fi. Viitattu 4.2.2017.
  3. Asko Hyytiäinen: TNS Gallup: The Pink, laatujärjestelmä jota ei näe, mutta joka tuntuu Markkinatutkimusliitto SMTL ry. markkinatutkimusliitto.fi. Viitattu 4.2.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.