TNS Gallup

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

TNS Gallup Oy on suomalainen mielipide- ja markkinatutkimusyritys. Sen perusti filosofian maisteri Artturi Raula (1893–1984) vuonna 1945 nimellä Suomen Gallup Oy. Vuodesta 2001 lähtien TNS Gallup oli osa kansainvälistä Taylor Nelson Sofres (TNS) -konsernia. Kansainvälinen markkinointiviestintäyritys WPP osti TNS:n vuonna 2008; tätä ennen TNS Gallup Oy:n omisti pitkälti Markkinointi-instituutin Kannatusyhdistys.

Yrityksen strategisena linjana 1970- ja 1980-luvuilla oli toiminta erillisillä asiakkaan toimialaan erikoistuneilla yhtiöillä; muun muassa Suomen Gallup Media, Suomen Gallup Markkinatutkimus, Suomen Gallup Ad ja Suomen Gallup Mainostieto. Kasvua haettiin myös yritysostoilla ja yhteisyrityksillä muita markkinointipalveluja tarjonneiden yritysten kanssa. Jo 1980-luvun lopulla yritys laajeni sekä Venäjälle että Baltiaan, joissa TNS-yritykset ovat yhä markkinajohtajialähde?.

TNS:n ostettua Suomen Gallup –ryhmän sen erikoistuneet yritykset fuusioitiin emoyhtiöön 2003 alkaen. Vuonna 2008 WPP osti TNS-konsernin. TNS Gallup on nyt osa WPP:n Kantar Groupia.

TNS Gallupilla on ISO 9001 -laatusertifikaatti ja se kuuluu WWF:n Green Office -verkostoon. TNS Gallup on Suomen Markkinatutkimusliiton jäsenyritys.

TNS Gallup on organisoitunut globaalin TNS:n mallin mukaisesti eri osaamisalueisiin: Brand & Communication, Stakeholder Management, Innovation & Product Development, Retail & Shopper, Qualitative, Digital, Media ja Public Affairs.

Yritys sijaitsee Espoon Otaniemessä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.