TI MSP430

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

MSP430 on Texas Instrumentsin mikrokontrolleriperhe, joka on suunniteltu erityisesti matalan tehonkulutuksen sovelluksiin, kuten esimerkiksi paristokäyttöisiin laitteisiin. MSP430 -sarjan kontrollerit pohjautuvat 16-bittiseen RISC-suorittimeen.

MSP430:n matala virrankulutus tekee siitä suositun vaihtoehdon matalan tehonkulutuksen laitteisiin. MSP430-kontrolleria käytetäänkin paljon paristokäyttöisissä mittalaitteissa. Kontrollerin virrankulutus valmiustilassa on alimmillaan vain 0.1 mikroampeeria. MSP430:n huonoja puolia ovat muun muassa ulkoisen muistiväylän puuttuminen ja pieni keskusmuistin koko. Lisäksi prosessorin arkkitehtuuri eroaa muista yleisistä mikrokontrollereista.

Prosessorin käyttöä elektroniikkarakentelun harrastajien piirissä on rajoittanut muun muassa se, että käytännössä kaikki MSP430-sarjan mikrokontrollerit ovat saatavilla vain pintaliitoskotelossa. Poikkeuksen muodostavat MSP430G2 tuoteperhe ja malli MSP430F2013, jotka ovat saatavilla myös perinteiseen DIP-koteloon pakattuna.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]