Törmävaara

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Törmävaara on Tervolan seurakunnan leirikeskus Varejoen kylässä nelostieltä viiden kilometrin päässä Mellakoskentien varressa. Leirikeskuksen läheisyydessä on Oulun ortodoksisen seurakunnan rukoushuone ja Euroopan laajimman säilyneen kivikautisen asuma-alueen jäänteet ja niiden yhteyteen rakennettu kivikylä.

Törmävaaran leirikeskuksen keittiörakennus valmistui vuonna 1949. Rajaseudun Ystävät ry rakennutti sen Varejoen kyläläisten työtuvaksi. Vuonna 1957 Rajaseudun ystävät ry lahjoitti rakennuksen Tervolan seurakunnalle. Vuonna 1979 työtuvan yhteyteen rakennettiin sauna- ja majoitusrakennus, minkä jälkeen kokonaisuutta voitiin kutsua leirikeskukseksi.

Vuonna 2002 majoitusrakennusta laajennettiin pääasiassa talkoovoimin. Siinä on nyt saunan ja pesuhuoneen lisäksi neljäkymmentä nukkumasijaa kuudessa huoneessa. Seurakunnalla on Varejoen kylätoimikunnan kanssa yhteistyösopimus, jonka perusteella kylätoimikunta voi vuokrata leirikeskuksen tiloja matkailijaryhmille, silloin kun leirikeskuksessa ei ole seurakunnan omaa toimintaa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.