Syyttäjä (televisiosarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Syyttäjä (saks. Der Staatsanwalt) on saksalainen rikossarja, jota on tuotettu vuodesta 2005 alkaen. Sarja on ZDF:n ja Odeon Filmin tuotantoa. Sarjaa on kuvattu seitsemän tuotantokautta, jaksoja on yhteensä 28.

Sarjan päähenkilö on syyttäjä Bernd Reuther (Rainer Hunold), joka palaa työn perässä vanhaan kotikaupunkiinsa Wiesbadeniin, josta hän on pysytellyt ikävien muistojen takia poissa jo vuosikymmeniä. Entisessä elämässään hän oli onnellinen, kunnes traaginen onnettomuus hajotti hänen perheensä. Reuther riitaantui myös silloin teini-ikäisen poikansa Thomasin (Marcus Mittermeier) kanssa. Isän poissaollessa pojasta on tullut poliisi, joka on ylennetty murharyhmän komisarioksi. Bernd Reutherin assistentti Corinna Nagold (Antje Schmidt) pyörittää syyttäjän toimistoa. Pojan murharyhmän tärkeät linkit ovat kollegat Kerstin Klar (Fiona Schwartz) ja Susanne Selbach (Radost Bokel).

Suomessa sarjaa on esittänyt aiemmin Yle TV2. Kesästä 2014 alkaen esityskanavana on Yle TV1, jonka ohjelmistoon saksalaisdekkarit siirtyivät vuoden 2014 alussa.