Sydän paikallaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sydän paikallaan (engl. Where the Heart Is) on brittiläinen draamasarja, jota tehtiin vuosina 1996–2006 yhteensä kymmenen tuotantokautta ja 110 jaksoa. Sarjaa kuvattiin Marsdenin, Slaithwaiten ja Melthamin kylissä lähellä Huddersfieldiä.

Kuvitteelliseen Skelthwaiten kylään sijoittuvassa sarjassa seurataan paikkakunnan sairaanhoitajien ja heidän perheidensä elämää. Alun perin sarjan keskushenkilöitä olivat sairaanhoitajat Peggy Snow (Pam Ferris) ja Ruth Goddard (Sarah Lancashire) perheineen. Naisia yhdistää myös Simon Goddard (Thomas Craig), joka on paitsi Ruthin aviomies, myös Peggy Snow'n veli. Simon Goddard pyörittää paperitehdasta, jossa suurin osa sarjan miehistä on töissä.

Sittemmin Ruth eroaa miehestään Simonista ja muuttaa Australiaan. Peggy taas kuolee autokolarissa. Myöhemmillä tuotantokausilla sarjassa seurattiin melko tasapuolisesti kaikkien paikkakuntalaisten elämää. Uusien sairaanhoitajien Karen Buckelyn (Leslie Ash) ja Anna Kirkwallin (Leslie Dunlop) perheet ovat kuitenkin hiukan enemmän esillä kuin muut sarjan henkilöt.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.