Swatch FIVB World Tour

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
SWATCH World Tour.jpeg

Kansainvälisen lentopalloliiton (FIVB) Swatch FIVB World Tour on korkein Beach Volleyball turnaussarja. World Tourin rankingin mukaisesti parhaat parit selviytyvät myös lajin MM- ja Olympiaturnauksiin.

Turnaussarja kulkee suurimman sponsorinsa nimellä. Swatch on yksi maailman johtavista rannekello- ja ajanottovälineiden tuottajista. Naisilla kertyy kesän aikana eri puolilla maailmaa turnauksia 18 kappaletta, kun taas miehet pelaavat yhden turnauksen naisia enemmän eli 19 turnausta.

Suomalaisista kiertuetta kiersi vakituisesti 2007 kaudella vain siskokset Emilia ja Erika Nyström.

Swatch FIVB World Tour Maarianhamina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maarianhaminassa järjestettiin 14-19.8.2007 ensimmäistä kertaa beach volleyn World Tourin eli Swatch FIVB World Tourin osakilpailu. Kyseinen turnaus televisioitiin yhteensä yli sataan maahan ja sitä katsoi parhaimmillaan yli 200 miljoonaa ihmistä suorana.

Maarianhaminan turnaus järjestettiin ensimmäistä kertaa FIVB:n historiassa yhteistyönä kahden eri maan Lentopalloliiton kanssa, sillä Maarianhaminan turnaushakemusta tuki myös Ruotsin Lentopalloliitto.

Suomalaisia pelaajia nähtiin turnauksessa runsaasti. Suoraan pääsarjaan suomalaisista pääsivät Nyströmin siskokset Emilia ja Erika, sekä Suomen menestynein naislentopalloilija Riikka Lehtonen yhdessä parinsa Tanja Eteläahon kanssa. Miehissä suoraan pääsarjasta aloittivat Anssi Hakala / Toni Kankaanpää ja Lauri Hakala / Jaakko Keskitalo. Kukaan suomalaispareista ei selviytynyt loppuotteluihin.

Maarianhaminan turnaus sai mukana olleilta pelaajilta kiitettävän arvosanan. Järjestelyt toimivat turnauksessa ja myös ilmat olivat kohdallaan. Yleisöä riitti kentillä kiitettävästi, ja kaikki toimi niin kuin kansainvälisessä huipputurnauksessa pitääkin. Kuitenkaan Maarianhamina ei saanut järjestettäväkseen vuodelle 2008 turnausta.