Suomen purjetaitolentomaajoukkue

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen purjetaitolentomaajoukkue on Suomen Ilmailuliiton alaisuudessa toimiva joukkue, joka edustaa Suomea taitolennon kansainvälisissä arvokilpailuissa.

Purjetaitolento on Suomessa varsin nuori laji, ja ensimmäisiin MM-kisoihin osallistuttiin 2010, kun kisat järjestettiin Jämillä Suomessa. Kisojen isänä voidaan pitää Suomessa Matti Peuraa, jonka ideasta ja johdolla kisat saatiin Suomeen.

Purjetaitolentoa, kuten moottoritaitolentoakin, kontrolloi kansainvälinen taitolentokomitea CIVA (Commission Internationale Voltienne Aeronautique) joka on FAI:n (Fédération Aéronautique Internationale) alajaosto.

Ensimmäisessä joukkueessa kilpailivat Advanced-luokan pilotit Toivo Huovinen (28.), Jyrki Viitasaari (26.) ja Mikko Luukkanen (18.). Vuonna 2011 joukkue matkusti Puolan Toruniin seuraaviin kisoihin kokoonpanolla Toivo Huovinen (29.), Jyrki Viitasaari (34.) sekä Ville Sulkakoski (23.). Joukkueen johtajana toimi Hanna Räihä. Vuonna 2012 purjetaitolennon MM-kisat järjestettiin Slovakiassa, Dubnica Nad Vahomissa. Mukana ei ollut Suomalaisia lentäjiä.

Vuoden 2013 Purjetaitolennon MM-kisat järjestettiin Oripäässä Suomessa ja joukkueessa lensivät Mikko Luukkanen, Jukka Pelto-aho, Sami Mäntyharju, Jyrki Viitasaari, Toivo Huovinen ja Janne Nyyssönen. Sijoitukset löytyvät www.civa-results.com

2014 purjetaitolennon MM-kisat olivat jälleen Torunissa, Puolassa. Mukana oli vain Jukka Pelto-aho, joka lensi Ilmasotakoulun Lentokerhon Acro SZD-59llä, ja sijoittui seitsemänneksi.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]