Suomen Yrityskummit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen Yrityskummit ry on suomalainen mentorointiverkosto jonka toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Yrityskummit tarjoavat mentorointia Pk-yrittäjille.

Yrityskummien toiminnan aloittivat vuonna 1994 Asikkalassa kunnan kesäasukkaat. Yrityskummit ry aloitti toimintansa virallisesti 1.1.2001 jatkaakseen Suomen Kuntaliiton neljävuotisen Yrityskummiprojektin toimintaa. Yhdistyksen nimi muuttui vuonna 2007 Suomen Yrityskummit ry:ksi.

Yhdistyksen jäseninä on yli 1200 yrityskummia ja lisäksi yrityksiä, kuntia, seudullisia elinkeinoyhtiöitä, järjestöjä ja yhdistyksiä. Yrityskummit auttavat vuosittain yli tuhatta pk-yritystä.

Pääkaupunkiseudulla toimii Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry. Yrityskummeja - mentorit on noin 70.

Yrityskummi – mentori on yrittäjän sparraaja, vertaistuki ja mentori joka tarkastelee asioita ulkopuolelta. Yrityskummit toimivat yrittäjien tukena liiketoiminnan elinkaaren eri vaiheessa. Hän on yrittäjän keskustelukumppani ideoiden kehittelyssä. Yrityskummi tekee kysymyksiä, verkostoituu ja tarjoaa välineet ratkaisujen löytämiseen.

Yrityskummit ovat kokeneita yrittäjiä, yritysjohtajia ja asiantuntijoita, jotka antavat tukea, tietojaan, kokemustaan, osaamistaan, vertaistukea ja aikaansa yrittäjien, yritysten liiketoiminnan kehittämiseen sekä toimivat eri tavoin yrittäjyyden edistämiseksi. Yrityskummi voi toimia tukena omistajan- tai sukupolvenvaihdostilanteissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]