Suomen Telemarkkinointiliitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen Telemarkkinointiliitto ry (STML) on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka toimittaa jäsenistönsä suoramarkkinointikieltoja Suomessa suoramarkkinointia harjoittaville yrityksille ja valvoo kieltojen noudattamista.

Suomen Telemarkkinointiliitto ry on kehittänyt älypuhelimiin ladattavan Kilpi-sovelluksen, joka estää ei-toivotut yhteydenotot. Kilpi tunnistaa huijauspuhelut, tekstiviestit ja sähköpostit jo etukäteen. Sovellus perustuu dataan, jota yhdistys kerää myös käyttäjiensä avulla. Kilpi käyttää toiminnassaan myös tekoälyä. Kilven voi ladata Google Play- ja App Store -sovelluskaupoista. Keväällä 2023 lanseeratun Kilpi-sovelluksen kehitystyö alkoi muutama vuosi aiemmin. Sovellusta on ladattu maaliskuuhun 2024 mennessä yli 40 000 kertaa.

Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n perustaja Arto Isokoski työskenteli Nokiassa 1995-2000 tuotekehitystehtävissä. Tämän jälkeen Kiinan markkinoihin erikoistunut Isokoski on toiminut useissa kansainvälisissä yrityksissä, kuten perustamassaan TLD Registry Limited Oy:ssä.

STML myös tiedottaa laajasti havaituista huijauksista ja lieveilmiöistä niin mediaa kuin myös jakaa tietoa omissa kanavissaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]