Suomen Suoramainonta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen Suoramainonta Oy, SSM, on vuonna 1987 perustettu valtakunnalliseen ja alueelliseen suorajakeluun erikoistunut yritys. Yritys tarjoaa jakelun lisäksi kaiken tarvittavan suoramainonnan suunnitteluun ja toteutukseen. SSM-ketjuun kuuluu 31 jakeluyhtiötä, joilla on 48 paikallistoimipistettä eri puolilla Suomea.

Suomen Suoramainonnan osoitteeton jakelu on mahdollista kohdistaa alueittain, sosioekonomisin kriteerein, asuintyypin, tai ostokäyttäytymisluokituksen perusteella. Yleisimmät jaettavat artikkelit ovat kaupunkilehdet, tarjousesitteet, kuvastot ja tuotenäytteet.

Suomen Suoramainonta toimii läheisessä yhteistyössä lukuisten kaupunkilehtien ja valtakunnallisten suoramainostajien kanssa.

Kritiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen Suoramainonta Oy on saanut osakseen myös negatiivista julkisuutta. Useimmiten kritiikki on kohdistunut jakajille maksettavaan palkkaan. [1] On myös tuotu esille, että Janton-konsernin omistus johtaa A-studion ulkomaisista yritysrekistereistä keräämien tietojen mukaan Jerseyn veroparatiisiin.[2] Suomeen Janton on maksanut veroja voitoistaan viime vuosina vähän. A-studion teettämän tilinpäätösanalyysin mukaan vuosina 2007 - 2011 konsernin liikevoitto oli yli 33 miljoonaa euroa, josta se maksoi veroa alle kolme prosenttia. Suomen yhteisöverokanta oli samaan aikaan 26 prosenttia. Janton säästi verosuunnittelulla vuosittain 1 - 3 miljoonaa euroa verojen maksussa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]