Suomen Rakennusinsinöörien Liitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry on rakennus- ja kiinteistöalalla työskentelevien diplomi-insinöörien ja alan opiskelijoiden valtakunnallinen etujärjestö. Järjestö tarjoaa jäsenistölleen alan täydennyskoulutusta, julkaisee oppaita, ohjeita ja kirjallisuutta, antaa suosituksia, sekä valvoo jäsentensä ammatillisia etuja.[1] Yhdistys on perustettu vuonna 1934, ja sen jäsenmäärä on reilut 6 000 henkilöä.[2]

Alueellinen toiminta jakaantuu kolmeen alueosastoon: Lounais-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjois-Suomen osastot. Toimipisteet ovat vastaavasti Turku, Tampere ja Oulu.

Järjestön 12-jäsenisen hallituksen puheenjohtajana on toiminut vuodesta 2018 Timo Kohtamäki. Järjestöllä on palveluksessaan vajaat parikymmentä henkilöä. RILlin toimisto sijaitsee Helsingissä.[1][3]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Yhdistyksen internet-sivusto, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL (Arkistoitu – Internet Archive), RIL 2008, (luettu 23.8.2008)
  2. Timo Tolsa: RIL tilaa Tekniikka&Talouden (Arkistoitu – Internet Archive), Tekniikka&Talous 14.12.2007
  3. Uusi puheenjohtaja Timo Kohtamäki: RIL on riippumaton, koko alan äänitorvi 27.6.2018. Suomen Rakennusinsinöörien Liitto. Viitattu 18.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.