Suomen Muotoilukasvatusseura

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen Muotoilukasvatusseura (SuoMu ry) on muotoiluoppimiseen vihkiytynyt yhdistys. SuoMu tuottaa oppimateriaalia ja alan tutkimusta, toimii eri kohderyhmien parissa tapahtumissa ja kouluissa sekä suunnittelee konsepteja opetukseen ja yrityksille.

SuoMu perustettiin vuonna 2013 edistämään muotoilukasvatuksen käyttöä. SuoMun toiminnassa on mukana eri alojen muotoilijoita, opettajia, kädentaitajia sekä kulttuuri-, viestintä- ja markkinointialan tekijöitä. SuoMu tuottaa opetus- ja tapahtumasisältöjä sekä tekee yhteistyötä opetus- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa. Vuonna 2014 SuoMu julkaisi muotoilukasvatusta peruskouluun yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen ja Designmuseon kanssa.

SuoMu tekee yleisötyötä tuottamalla SuoMun Kiertävän Muotoilukoulun tapahtumia muun muassa kirjastoissa, kulttuuritaloilla ja yleisötapahtumissa. Kiertävä muotoilukoulu tekee yhteistyötä koulujen kanssa työpajojen ja projektien muodossa. SuoMun ohjaajat ovat muotoilijoita, opettajia ja muotoilua ammatissaan käyttäviä eri alojen toimijoita, joille toiminta tarjoaa uudenlaisen ammatillisen kentän yleisötyön, opetuksen ja ohjaustoiminnan parissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]