Suomen Lentäjäliitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen Lentäjäliiton toimisto on Gate8 Business Parkissa Vantaalla.

Suomen Lentäjäliitto – Finnish Pilots' Association ry[1] (FPA) on kaikkia suomalaisia lentäjäyhdistyksiä kokoava kattojärjestö, joka on perustettu vuonna 2004. Sen piiriin kuuluu yli tuhat[2] liikenne- ja helikopterilentäjää seitsemästä eri yhdistyksestä. FPA toimii ammatillisissa ja lento­turvallisuus­kysymyksissä liikennelentäjien edustajana kotimaisilla ja kansainvälisillä foorumeilla. FPA:n edustajat osallistuvat mm. kansainvälisten lentäjien keskusjärjestöjen IFALPA:n (International Federation of Air Line Pilots´ Associations) ja ECA:n (European Cockpit Association) toimintaan ja komiteoihin. FPA:n keskeiset toimielimet ovat hallitus sekä FPA:n turvatoimikunta (FPA Safety and Security Committee, FPA-SSC). Turvatoimikunta on elin, joka keskittyy puhtaasti lento­turvallisuus­asioihin tuoden niihin ammattilentäjien näkökulman. FPA julkaisee Liikennelentäjä-nimistä jäsen- ja ammattilehteä.

Vuonna 2014 FPA:n puheenjohtajana toimii Sami Simonen ja FPA:n turvatoimikunnan puheenjohtajana Hannu Korhonen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen Lentäjäliitto – Finnish Pilots' Association ry Yhdistysrekisterin tietopalvelu. Helsinki: Patentti- ja rekisterihallitus. Viitattu 24.1.2024.
  2. Suomen Lentäjäliitto – Finnish Pilots’ Association ry FPA. Viitattu 30.7.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.