Subaru Impreza

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Subaru Impreza
Saab 9-2X

Subaru Impreza

Valmistustiedot
Valmistusmaa Japani
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Malesian lippu Malesia
Valmistaja Fuji Heavy Industries
Korimalli 4-ovinen sedan, 5-ovinen hatchback
Luokka alempi keskiluokka
Edeltäjä Subaru Leone
Koko ja tekniset tiedot
Moottori 4-bokseri
Vetotapa etuveto
neliveto

Subaru Impreza on japanilaisen Subaru-autonvalmistajan henkilöautomalli joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1992. Myös Imprezassa on Subarun periaatteiden mukaisesti neliveto ja bokserimoottori. Subaru Imprezaa oli aiemmin saatavilla farmarimallina ja porrasperäisenä. Vuosimallista 2008 eteenpäin Imprezaa myydään Euroopassa vain hatchback-korisena. Yhdysvalloissa sedan-kori on edelleen saatavana.

Saab 9-2X[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saab 9-2X

Saab 9-2X on Fuji Heavy Industriesin ja General Motorsin yhteistyönä syntynyt malli, joka perustuu koneeltaan ja tekniikaltaan Subaru Imprezan malleihin. Tätä mallia myytiin ainoastaan Yhdysvalloissa.

Subaru Imprezan rallimenestys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Subaru Impreza saavutti suurimman menestyksensä vuosina 1995–1997, kun Colin McRae ajoi maailmanmestariksi vuonna 1995. Talli voitti Imprezalla merkkimestaruuden vuosina 1995–1997. Sittemmin Imprezan kehitysversioilla ovat ajaneet muun muassa Richard Burns, Juha Kankkunen ja Petter Solberg. Burns ja Solberg ovat myös voittaneet Imprezalla maailmanmestaruuden. Burns voitti vuonna 2001 ja Solberg vuonna 2003.

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Subaru Impreza.