Stierna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Stierna oli ruotsalainen aatelissuku, joka aateloitiin vuonna 1625 numerolla 77. Suku sammui mieslinjalta vuonna 1749.

Suvun jäseniä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tuomari ja Västran piirin piiripäällikkö Nils Gregersson (1400-1431) Bäckabyn seurakunnassa Smoolannissa, joka kantoi viisisakaraista tähteä vaakunassaan.
    1. Måns Nilsson Stierna oli hänen poika, joka mainittiin vuonna 1463, kun hän sinetöi Nydalan luostarille lahjakirjan, kantoi vaakunassaan kuusisakaraista tähteä.
      1. Hänen poikansa Peder Månsson oli asemies ja piiripäällikkö Västrassa. Hän oli naimisissa Estrid Arvidsdotterin, valtiopäivän edustajan Arvid Knutssonin (Drake af Intorp) tytär .
        1. Heidän tyttärensä Estrid Stierna oli naimisissa Isak Birgerssonin kanssa ( Halvhjort av Älmtaryd )
        2. Anders Pedersson (Stierna), oli naimisissa Kerstin Esbjörnsdotter Bååtin kanssa. [1]
          1. Heidän tyttärensä Ingrid Jönsdotter oli naimisissa Bo Anderssonin (Oxehufvud) kanssa Hovin kanssa Hällstadin seurakunnassa . [1]
        3. Måns Pedersson, Uppsalan läänin vouti 1535–1537, vangittiin Dackefejdenin aikana ja vapautti itsensä ilman kuninkaan lupaa, minkä vuoksi hän menetti lääninhallituksensa.
          1. Poika Göran Månsson Stierna oli piiripäällikkö Östbon piirissä ja luultavasti osallistui Stångebron taisteluun . Hän oli Kronobergin ja Jönköpingin läänien kuvernööri vuodesta 1612 kuolemaansa vuonna 1617 saakka.
            1. Hänen poikansa Anders Göransson Stierna Säby Bäckabyn seurakunnassa esiteltiin vuonna 1625 Ruotsin Riddarhusissa numerolla 44, joka muutettiin myöhemmin numeroksi 77.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huomautuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]