Spreadshirt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Spreadshirt
Spreadshirt logo.svg
Tunnuslause The World's Creative Apparel Platform
Perustettu 2002
Toimitusjohtaja Jana Eggers
Kotipaikka Leipzig, Saksa
Toimiala Internet, tekstiilipainatus, muoti
Henkilöstö 250
Tytäryhtiöt Deutsche Druckservice (DDS) ja LaFraise
Kotisivu www.spreadshirt.fi

Spreadshirt on verkkoalusta ja verkkokauppa. Yritys tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden oman verkkokaupan avaamiseen ja omien valmiiden tuotteiden suunnittelemiseen. Lisäksi yrityksen kotisivuilta on mahdollista tilata t-paitoja ja muita vaatteita omilla painatuksilla tai ilman painatusta.

Yrityksen perustivat ilman alkupääomaa sen entinen toimitusjohtaja Lukasz Gadowski, sekä nykyinen CTO Matthias Spiess vuonna 2002. Michael Petersenistä, nykyisestä Global EVP:stä tehtiin osakas vuonna 2004. Spreadshirt.comin johtaja Jana Eggers nimitettiin koko yrityksen toimitusjohtajaksi elokuussa 2007. Samalla Lukasz Gadowski siirtyi strategiseen rooliin Spreadshirtin presidentiksi. Red Herring ja Business Week nimesivät Spreadshirtin yhdeksi Euroopan lupaavimmista kasvuyrityksistä vuonna 2006. Samana vuonna pääomasijoitusyhtiö Accel Partners päätti sijoittaa yritykseen.

Spreadshirtin kautta on avannut oman verkkokauppansa jo yli 200 000 käyttäjää. Mukaan lukeutuu niin yksityisiä henkilöitä, hyväntekeväisyysorganisaatioita, artisteja kuin yrityksiäkin. Nimekkäimpien partnereiden joukkoon kuuluvat mm. Samsung, MTV, Coca-Cola, Chuck Norris, Spice Girls ja The Guardian. Tunnetuimpiin suomalaisiin partnereihin kuuluvat mm. Klubitus ja Habbo.

Spreadshirtillä on yhteensä noin 250 työntekijää. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Leipzigissa Saksassa. Yrityksen toinen Saksan toimisto sijaitsee Berliinissä. Spreadshirtin muut Euroopan toimipisteet ovat Ranskassa, Englannissa, Irlannissa ja Alankomaissa. Spreadshirtin Euroopan tuotantolaitokset sijaitsevat Tauchassa, Saksassa ja Legnicassa, Puolassa. Spreadshirtin Yhdysvaltojen toiminnat ovat oma yksikkönsä. Spreadshirt.comin toimisto sijaitsee tällä hetkellä Bostonissa ja tuotantolaitos Greensburgissa, USA:ssa. Täysin suomenkielinen Spreadshirt-verkkosivu aloitti Spreadshirt.fi -domainnimen alla vuoden 2006 huhtikuussa.

Spreadshirtillä on kaksi tytäryhtiötä: suuriin tekstiilipainatustilauksiin erikoistunut Deutsche Druckservice (DDS) ja verkkopohjainen design-kilpailu LaFraise.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]