Society for Psychical Research

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Logo.

Psyykillisen tutkimuksen seura (engl. The Society for Psychical Research, SPR) on Lontoossa Isossa-Britanniassa päämajaansa pitävä voittoa tavoittelematon järjestö. Se tutkii yliluonnollisia, maagisia, paranormaaleja ja okkulttisia ilmiöitä ja edistää ja levittää tietoa näistä asioista. Järjestön perusti vuonna 1882 joukko Trinityn yliopiston opettajia ja muita ajattelijoita: Edmund Gurney, Frederic William Henry Myers ja Henry Sidgwick ym.

Järjestöllä on noin 5500 jäsentä, ja sen tulot ovat 5,2 miljoonaa puntaa vuodessa. Seuralla ei ole yhtenäistä, järjestäytynyttä mielipidettä, vaan kaikki esitetyt mielipiteet ovat yksityisten jäsenien omia. Seura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyviä lehtiä Journal of The Society for Psychical Research (JSPR) sekä Paranormal Review (PR) ja epäsäännöllisesti ilmestyvää Proceedingsia sekä järjestää vuosittain mm. konferensseja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.