Sirkuksen tiedotuskeskus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
SirkuksentiedLOGOmv 1.jpg

Sirkuksen tiedotuskeskus on vuonna 2006 perustettu taiteen tiedotuskeskus, jonka tehtävänä on edistää sirkusalan kehitystä ja asemaa Suomessa. Sirkuksen tiedotuskeskus irrotettiin Cirkosta edistämään sirkustietämystä. Keskuksen tehtävä on tiedottaa sirkusalan tapahtumista, luoda ja ylläpitää taiteenalansa kansainvälisiä kontakteja sekä koordinoida sirkuksen kulttuurivientiä. Lisäksi tiedotuskeskus kokoaa tilastoja, tekee tutkimuksia ja selvityksiä ja on mukana perinteen arkistoimistyössä. Vuonna 2008 avautuneeseen Suomalaisen sirkuksen tietokantaan Sirkkaan[1] tiedotuskeskus kokoaa tietoja suomalaisesta ammattisirkustoiminnasta.

Sirkuksen tiedotuskeskus on yhdistyspohjainen organisaatio, jonka jäsenyhdistyksiä ovat muun muassa useat sirkusryhmät ja alan järjestöt. Se saa toiminnalleen tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Tiedotuskeskuksen toiminnanjohtajana toimii Lotta Vaulo[2]. Sirkuksen tiedotuskeskuksen toimitilat sijaitsevat CIRKO-keskuksen tiloissa Helsingin Suvilahdessa.

Sirkka-tietokanta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sirkka-tietokanta on Sirkuksen tiedotuskeskuksen ylläpitämä tietokanta, johon kerätään tietoa suomalaisesta ammattisirkuksesta, niin esityksistä, sirkusryhmistä kuin sirkustaiteilijoista ja -opettajistakin. Tietokanta on avattu vuonna 2008.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sirkka
  2. Lotta Vaulo Sirkuksen tiedotuskeskuksen toiminnanjohtajaksi Sirkuksen tiedotuskeskus. Viitattu 3.1.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.