Sintel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sintel
Elokuvan juliste.
Elokuvan juliste.
Ohjaaja Colin Levy
Käsikirjoittaja Esther Wouda
Tuottaja Ton Roosendaal
Säveltäjä Jan Morgenstern
Kuvaaja David Revoy
Pääosat Halina Reijn
Thom Hoffman
Valmistustiedot
Valmistusmaa Alankomaat
Tuotantoyhtiö Project Durian
Blender Foundation
Ensi-ilta 27. syyskuuta 2010
Kesto 15 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 350 000 euroa
Edeltäjä Big Buck Bunny
Seuraaja Tears of Steel
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Sintel (suom. Hiillos) on Colin Levyn ohjaama alankomaalainen lyhyt fantasiaelokuva, joka sai ensi-iltansa Netherlands Film Festival -festivaaleilla 27. syyskuuta 2010. Elokuva julkaistiin Internetissä 30. syyskuuta 2010.

Sintel jatkaa Blender Foundationin "avoimien elokuvien" sarjaa, jonka aikaisemmat osat ovat Elephants Dream ja Big Buck Bunny. Elokuva itse on julkaistu Creative Commons "Nimi mainittava" -lisenssin alla. Elokuva on tuotettu avoimen lähdekoodin ohjelmistojen avulla, ja kaikki elokuvan tuotannossa käytetyt lähdetiedostot julkaistaan. Kuten aiemmissakin elokuvissa, suuri osa elokuvan tuotantobudjetista kului Blender-ohjelman ominaisuuksien jatkokehittämiseen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva kertoo nuoresta naisesta nimeltä Sintel. Hän löytää kotikaupungistaan haavoittuneen lohikäärmeen poikasen, jolle hän antaa nimen Scales. Ajan myötä Scalesin siipivamma paranee, ja Sintel kiintyy Scalesiin. Yllättäen isompi lohikäärme kuitenkin nappaa Scalesin lennosta ja vie sen mukanaan. Sintel lähtee etsimään Scalesia ja aloittaa vaarallisen, pitkän matkan. Saavuttuaan erään vuoren laelle Sintel joutuu hyökkäyksen kohteeksi, ja myöhemmin shamaani löytää hänet. Sintel luulee kadottaneensa Scalesin, mutta shamaani antaa Sintelille vihjeen mistä etsiä. Sintel löytää lohikäärmeen luolan, mutta iso lohikäärme hyökkää hänen kimppuunsa. Sintel haavoittaa lohikäärmettä kuolettavasti, mutta huomaa liian myöhään, että lohikäärme onkin itse asiassa isoksi kasvanut Scales; etsiessään Scalesia Sintel ei huomannut ollenkaan ajan kulumista, ja huomaa itsekin vanhenneensa. Sintel lähtee pois pettyneenä ja surullisena; Scalesin poikanen, jota Sintel luuli luolassa Scalesiksi, lähtee hänen peräänsä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Sintel.