Sint-Truidense VV

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Sint-Truidense V.V.)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sint-Truiden
Koko nimi Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging
Lempinimet De Kanaries (Kanarialinnut)
Perustettu 1924
Kenttä Stayen, Sint-Truiden
– kapasiteetti 11 250
Sarja Jupiler Pro League
Puheenjohtaja Belgia Bart Lammens
Päävalmentaja Saksa Thorsten Fink
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging tai yleisemmin Sint-Truiden on Belgian jalkapallon korkeimmalla sarjatasolla pelaava jalkapalloseura, joka perustettiin Sint-Truidenin kaupungissa vuonna 1924. Seuran paras sijoitus liigassa on toinen sija kaudella 1965–66. Lisäksi se on edennyt kahdesti Belgian cupin finaaliin.

Seuran värit ovat keltainen ja sininen, mistä onkin peräisin sen lempinimi De Kanaries, 'Kanarialinnut'. Sint-Truiden pelaa kotiottelunsa 11 250 katsojaa vetävällä Stayenilla.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sint-Truidense VV luotiin vuonna 1924, liittämällä yhteen kaksi seuraa, FC Union ja FC Goldstar. Sen väreiksi päätettiin ottaa kaupungin värit, sininen ja keltainen, ja sen alkuperäiseksi nimeksi valittiin Sint-Truidense Voetbal Vereeniging. Seuran pelasi ensimmäisen ottelunsa Cercle Tongerenia vastaan.

1940-luvun lopulla Sint-Truiden määriteltiin tarpeeksi kokeneeksi nousemaan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Vuonna 1952 se muutti nimensä nykyiseen muotoon. Viisi vuotta myöhemmin se sijoittui 2. divisioonan toiselle sijalle nousten ensimmäistä kertaa Belgian korkeimmalle tasolle, 1. divisioonaan. Monille tuntematon Raymond Goethals nimitettiin Sint-Truidenin päävalmentajaksi 1959, ja hänen alaisuudessaan seura nosti selvästi osakkeitaan kansallisella tasolla. Goethals johdatti joukkueen muun muassa sen historian parhaaseen sijoitukseen, 1. divisioonan kakkoseksi.

2000-luvun alussa seura oli vaikeuksissa ja sen valmennusjohdossa tapahtui paljon muutoksia. Joukkueen entisestä maalivahdista Jacky Mathijssenista tuli päävalmentaja, ja hän piti sitä vielä kohtuullisesti pystyssä kolmen kauden ajan. Kaudella 2004–05 seuraa valmensi yhteensä kolme eri miestä, joista viimeinen erotettiin heti neljänteentoista sijaan päättyneen kauden jälkeen. Vuonna 2008 seuraan perustettiin naisten edustusjoukkue.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]