Sinister

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sinister
Elokuvajuliste
Elokuvajuliste
Ohjaaja Scott Derrickson
Käsikirjoittaja Scott Derrickson
C. Robert Cargill
Tuottaja Jason Blum
Säveltäjä Christopher Young
Valmistustiedot
Kesto 110 minuuttia
Budjetti 3,000,000 $[1]
Tuotto 77,712,439 $[1]
Seuraaja Sinister 2
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Sinister on vuonna 2012 julkaistu kauhuelokuva, jossa on yliluonnollista kauhua. Sen on ohjannut Scott Derrickson, ja sen on käsikirjoittanut Derricksonin kanssa C. Robert Cargill. Pääosia näyttelevät Ethan Hawke, Juliet Rylance, Fred Thompson, James Ransone ja Clare Foley.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva alkaa tilanteesta, jossa neljä henkilöä seisoo puun alla huput päässään ja silmukat kaulassa. Näkymätön hahmo sahaa oksaa, joka vastapainollaan nostaa henkilöt ylös ja aiheuttaa heidän hirttäytymisensä.

Kuukausia myöhemmin tosirikoskirjailija Ellison Oswalt (Ethan Hawke) muuttaa murhatun perheen kotiin vaimonsa Tracyn (Juliet Rylance) ja kahden lapsensa kanssa, seitsemänvuotiaan Ashleyn (Clare Foley), joka maalailee omia seiniään, ja kaksitoistavuotiaan Trevorin (Michael Hall D'Addario), joka näkee karmivia painajaisia uudessa kodissa. Ellison on täysin tietoinen talon aiemmista tapahtumista ja on juuri siksi muuttanut perheineen juuri tuohon taloon. Tätä hän ei kuitenkaan ole kertonut perheelleen. Hän yrittää kirjoittaa uutta mestariromaania todellisten rikosten pohjalta, erityisesti juuri tuossa talossa tapahtuneista.

Pian talossa alkaa tapahtua kummia. Ashley alkaa piirrellä seiniin outoja maalauksia ja Trevor alkaa näkemään painajaisia. Kaiken kukkuraksi Ellison löytää ullakolta laatikon täynnä filmirullia. Yhdessä filmirullassa näkyy edellinen perhe, joka asui talossa. Filmi päättyy äkillisesti kohtaukseen, kun perhe roikkuu puusta hirtettynä. Samaan aikaan outo, pelottava hahmo alkaa ilmestyä talossa ja Ellison saa kauhukseen huomata, että talossa on joku muukin. Muinainen demoni, joka on ottanut heidät seuraavaksi kohteeksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Sinister (2012) Box Office Mojo. Viitattu 26.08.2015. (englanniksi)
  2. Internet Movie Database: Sinister (2012) IMDb. Viitattu 26.08.2015. (englanniksi)