Shugo Chara!

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Shugo Chara! on japanilainen mangasarja, jonka on luonut manga-kaksikko PEACH-PIT. Sarja on erittäin suosittu Japanissa. Shugo Chara! kertoo 11-vuotiaasta Amu Hinamorista, joka löytää yllättäen herätessään vierestään Shugo-munia.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja kertoo nuoresta tytöstä nimeltä Amu Hinamori. Hänet tunnetaan koulussa "coolina" koviksena, mutta oikeasti hän on hyvin herkkä ja vain huono ilmaisemaan tunteitaan. Hän tahtoisi olla joku muu. Tämän seurauksena Amu rukoilee voimaa olla oma itsensä. Seuraavana aamuna Amu löytää huoneeestaan kolme munaa. Pinkin (josta kuoriutuu Ran, atleettinen ja mutkaton), sinisen (josta kuoriutuu Miki, taiteellinen ja rauhallinen) ja vihreän (josta kuoriutuu Suu, hyvä ruoanlaitossa). Hän ottaa ne mukaansa kouluun. Koulussa hän tapaa Seiyo -Akatemian koulun Vartijat, jotka panevat merkille Amun SC-munat ja kutsuvat Amun teekutsuille. Heiltä Amu saa tietää, että hänen kolme munaansa ovat Shugo Charoja (suojelushahmoja). Yksitellen Amun kolme munaa kuoriutuvat, ja Amu saa uusia voimia. Kaikilla vartijoilla on oma Shugo Chara. Shugo Charojensa myötä Amua pyydetään liittymään vartijoihin. Ensin hän kieltäytyy, mutta lopulta hänen on pakko suostua. Näin Amusta tulee Jokeri. Amu taistelee yhdessä Vartijoiden kanssa pahaa EASTER-yhtiötä vastaan.

Manga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shugo Chara! on käännetty mangana vasta muutamalle kielelle, mutta se on saavuttanut suuren suosion. Pokkareita ilmestyi yhteensä 12 kappaletta sekä bonusmanga ja näiden jälkeen ilmestyi vielä Shugo Chara! Encore!, joka sitoi juonen pätkät yhteen. Shugo Charan tankoboneja on myyty 1,4 miljoonaa kappaletta.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hinamori Amu (日奈森あむ) on koulussa kaikkien mielestä "cool." Tämä johtuu siitä ettei Amu uskalla ilmaista tunteitaan ja piiloutuu ulkoisen minänsä taakse. Sisimmässään Amu on helposti pelästyvä, tunteellinen ja ystävällinen. Muut uskovat että Amu on liian "cool" tavallisiin asioihin, eikä täten Amulla aluksi ole ystäviä. Vartijoihin liittymisen ja Shugo Charojen ilmestymisen jälkeen asia muuttuu ja Amun oikea luonne alkaa paljastua. Amu on aika äkkipikainen, minkä takia esimerkiksi Tsukiyomi Ikuto kiusaa häntä useasti. Amu pitää Tadasesta, mikä selviää jo ihan sarjan alussa. Kun hän tekee hahmomuutoksen Ranin kanssa hänestä tulee Amulet Heart, Mikin kanssa hänestä tulee Amulet Spade ja Suun kanssa Amulet Clover. Amu saa myöhemmin myös neljännen suojelijahahmon nimeltä Dia. Hänen kanssaan hänestä tulee Amulet Diamond. Seiyo Academyn suojelijoissa hän on Jokeri. Amu on ihastunut Tadaseen, mutta hän kuitenkin pitää Ikutosta.

Ran (ラン) on Amun Shugo Chara, joka auttaa Amua olemaan enemmän rehellinen ja avoimempi itselleen, kun Amu toivoi että olisi rehellinen. Ran myös kuoriutui ensimmäisenä munasta, ja auttoi Amua tunnustamaan ihastuksensa kaikkien edessä. Ranilla on pinkki cheerleading – mekko ja pinkki lippa. Hänellä on myös pinkit hiukset, jotka ovat sidottu sivulle punaisella sydänlippiksillä. Hänellä on myös pinkit silmät. Ran on melkein aina iloinen ja rohkaiseva, ja käyttää yleensä kannustushuutona "yay!" sanaa. Hän ei myöskään pysy samassa paikassa pitkään, eikä pysty olemaan kauaa hiljaa.

Miki (ミキ) on Amun Shugo Chara, ja kuoriutui toisena. Hän auttaa Amua olemaan enemmän taiteellinen ja myös tottelematon. Miki käyttää yleensä poikamaisia vaatteita, kuten taiteilianhattu jossa on Patakuvio ja taiteilijan tai hieman herrasväen vaatteita. Hän pitää "viileistä" ja "kapinallisista" pojista, kuten Tadasen Shugo Charasta Kisekistä, Ikuton Yorusta, Nagihikon Rhythmistä ja Kukain Daichista.

Su (スゥ) on Amun Shugo Chara, joka auttaa Amua leipomisessa ja siivoamisessa. Hän auttaa Amua olemaan enemmän välittävä ja hyvä kotitaloudessa. Hän käyttää yleensä kaiken sanomansa jälkeen päätettä "desu", ja hänen nimensä muotoutuukin siitä. Hänen asuaan voi verrata joko tarjoilijaan tai kotiäitiin, ja hänen kaikki vaatteensa ovat vihreitä, ja hiukset ovat vihreänkeltaiset. Su on hyvin herttainen ja ystävällinen, joskus myös vähän kömpelö.

Dia (Ruutu suomennoksessa) On neljänneksi syntynyt Shugo Chara (hyvä esiintymään ja laulamaan). Ensin se muuttui X-Charaksi, kun Amu ei enää uskonut itseensä ja joutui Utau Hoshinan käsiin ja Amu sai tilalle Erun (Suom. El). Jonkin ajan kuluttua Dia palaa normaaliksi joten Dia ja Eru vaihtavat puoliaan ja Utau puhdistaa kaikki X-Charat Erun voimalla, jonka ansiosta X-Charat menevät nukkumaan. Dialla on ruutu-muna ja hiuspinnnissäkin on ruutuja. Dia on keltainen ja pitkähiuksinen ja hänen hiuksensa ovat poninhännällä sivuilla. Hän myös käyttää puoliksi avonaista napapaitaa ja hametta. Dia on hiljainen ja viihtyy munansa sisällä. Dia muistuttaa luonteeltaan Mikiä ja on yleensä "Shugojen rivissä" Mikin vieressä.

Hotori Tadase (辺里唯世) on hieman tyttömäinen poika jota monet pitävät koulussa prinssinä tämän kauneuden ja ystävyyden takia. Mutta häntä ei kannata sanoa prinssiksi, silloin hän tekee automaattisesti hahmovaihdoksen suojelijahahmonsa Kisekin kanssa. Kun näin tapahtuu Tadasen pään päälle ilmestyy pieni kruunu ja hän alkaa nauraa mahtipontista naurua, hän alkaa myös karjua että ei ole heiveröinen prinssi vaan suuri kuningas! Hän alkaa myös suunnitella maailmanvalloitusta, ja kaikki yleensä auttavat häntä hauskuuden vuoksi. Hänen suojelijahahmonsa Kiseki yrittää aina johtaa muita suojelijahahmoja ja olla kuningas mutta usein epäonnistuu siinä koska muut keskittyvät enemmän leikkimään. Kisekin ja Tadasen hahmomuutos on Platinum Royale.

Kiseki määräilevä ja itsekäs Tadasen shugo chara. Kiseki syntyi kun Tadase olisi halunnut olla vahvempi. Kiseki yrittää aina johtaa muita suojelijahahmoja ja olla kuningas, mutta usein epäonnistuu siinä, koska muut keskittyvät enemmän leikkimään.

Souma Kukai (相馬空海) on optimistinen ja energinen poika Jätkän istuimelta, kunnes valmistuu ja lähtee yläasteelle. Hän oli ala-asteen jalkapallojoukkueen kapteeni, mutta harrasti myös monia muita urheilulajeja Kukai oli toinen, joka pystyi Character Transformatioon. Daichi on hänen Shugo Charansa, ja syntyi siten, kun Kuukai ei osannut valita urheilulajia itselleen. Yläasteelle tultuaan hän on vartioille kuin isoveli, jolta he saavat tukea. Kukailla on 4 veljeä.

Fujisaki Nadeshiko (藤咲なでしこ) Nadeshiko on Nagihikon "tyttö mode" ja hän oli Kuningattaren istuimella. Nadeshiko on hyvin ystävällinen ja tyttömäinen, ja juuri hän sai Amun suostuteltua vartijoihin. Kukain lähdettyä yläasteelle hän meni Eurooppaan opiskelemaan tanssia, ja myöhemmin tilalle tuli Nagihigo -Jätkän istuimelle.- (joka on oikeasti Nadeshiko) Hänet nähtiin Nadeshikona seuraavan kerran Shugo Chara! Party- kaudella. Nadeshiko sai Riman kateelliseksi, koska hän oli Amun paras ystävä.

Temari (てまり) Temari on hyvin samanlainen kuin Nadeshiko, ja hän syntyi Nadeshikon intohimosta japanilaiseen tanssiin. Kun "Nadeshiko" lähti Eurooppaan ja ymmärsi kuinka pieni osa hänen tanssityylinsä oli verrattuna muihin tanssityyleihin, Temari meni takaisin Shugo munaansa. Hän kuoriutui Shugo Chara! Dokissa ja on siitä lähtien ollut hänen mukanaan kun Amu tai Yaya ei ole ollut lähettyvillä.

Fujisaki Nagihiko 'Nagi' (藤咲なぎひこ) Urheilullinen ja mietteliäs poika Jätkän istuimelta. Hän esitti Nadeshikoa, "tyttö modeaan", koska se oli Fujisakin suvussa perinne: suvun poikien piti elää kuin tytöt pystyäkseen tanssimaan paremmin. Kairin lähdettyä Nagihiko kertoo itsestään Kuukaille ja hänet suostutellaan Jätkäksi. Hän yrittää pitää salaisuutensa Amulta, mutta miettii kuinka voisi kertoa siitä hänelle. Asioita vaikeuttaa Rima, joka tietää että Nadeshikoa ei ole olemassakaan. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Nagihiko on ihastunut Rimaan, mikä saa vahvistusta Shugo Chara! Encoressa.

Rhythm (リズム, Rizumu) Kun Temari meni takaisin munaansa, Rhythmin muna syntyi. Hän oli pitkän aikaa munassaan, kunnes animessa kuoriutui kun Nagihiko löysi oman rytminsä. Mangassa hän kuoriutui kun Nagihiko ja Rima taistelivat X-munia vastaan. Rhythm on flirttaileva ja urheilullinen suojelushahmo, ja kuvastaa Nagihikon poika-puolta.

Yuiki Yaya Yaya on lapsellinen tyttö, joka on vuoden nuorempi kuin Amu. Yayan suojelushahmo on Pepe. Yaya on pirteä ja hauska. Yayalla on pikkuveli, ja siksi Yaya onkin mustasukkainen. Yaya käyttäytyy kuin pikkulapsi usein. Yaya on "Ace":n istuimelta. Kun Yaya tekee hahmon muutoksen Pepen kanssa, hänestä tulee Dear Baby

Pepe Pepe on Yayan suojelushahmo. Pepe on vauvan näköinen. Pepe pitää aina tuttia suussa. Pepen muna syntyi, kun Yaya halusi enemmän huomiota muilta.

Mashiro Rima (真城りま) Rima on kaunis mutta oikukas tyttö Kuningattaren istuimelta ja on Nadeshikon seuraaja. Hänellä oli paljon fanipoikia, mutta kun paljastui että hän oli hulluna komediaan, asia laantui hieman. Kun kaikki fanit jättivät Riman, Amu ja Rima tutustuivat toisiinsa paremmin. Jonkin ajan päästä Amu sai tietää Rimassa uusia, hyviä puolia. Rima melkein siepattiin ja siitä lähtien hänen vanhempansa ovat riidelleet ja hakeneet hänet koulusta. Rima on hyvin tarkkaavainen kun on kyse komediasta ja aluksi tuhoaa X-munia, eikä puhdista niitä. Lopulta kun hän ja Amu tulevat ystäviksi, hän hillitsee voimansa. Rima on yksi heistä, jotka tietävät Nagin salaisuuden. Lisäksi vaikuttaa siltä, että Nagihikolla on tunteita häntä kohtaan.

Hoshina/Tsukiyomi Utau (ほしな歌唄) Laulaja, uusi idoli ja Ikuton sisko. Easter käyttää häntä ja hänen lauluaan hyväkseen saadakseen Embryon. Utau haluaa Embryon, jotta voisi toteuttaa Ikuton toiveen. Hän on hyvin kateellinen Amulle, josta Ikuto tuntuu pitävän eniten. Utaun ja vartijoiden välisessä lopputaistelussa hän kääntyy hyvien puolelle. Hän ja hänen managerinsa Yukari eroavat Easterista ja aloittavat oman uransa. Utau päätyy Shugo Chara! Encoressa yhteen Kuukain kanssa. Utaun ääninäyttelijä animessa on Mizuki Nana, joka laulaa myös hänen laulunsa.

Il/Iru (イル) Iru on Utaun ensimmäiseksi nähty suojelushahmo. Hän on ilkeä ja pitää Erun kiusaamisesta. Irun kiusaamisen takia Eru lähti pois, mutta myöhemmin Irulle tuli ystäväänsä ikävä. Lopputaistelussa Utauta vastaan Iru lyöttäytyy yhteen Erun kanssa pelastaakseen Utaun Easterilta. Iru pystyy muuttumaan Utaun lisäksi myös Amun kanssa (kuin myös Eru). Myöhemmin Iru ja Eru pääsevät tyydyttävän hyviin väleihin. Iru on hänen japaninkielinen nimensä, mutta Iliä käytetään Animessa ja suomenkielisessä mangassa. Nimi Il tulee englannin sanasta 'devIL'.

Eru/El(エル) Eru on Utaun toinen Shugo Chara ja Irun vastakohta. Hän syntyi Utaun intohimosta tehdä muut onnelliseksi laulullaan. Eru osaa olla tahtomattaan hyvin ärsyttävä ja kutsuu itseään "Rakkauden enkeliksi". Hänen päänsä yläpuolella oleva kehä on hänen mukaansa Rakkausnavigaattori. Kun Iru kiusaa Erua, hän lähtee matkoihinsa ja tapaa Amun ja tämän Shugo Charat. Utaun lisäksi Amu pystyi muuttumaan Erun kanssa. Lopputaistelussa Utauta vastaan Eru pääsee takaisin Utaun joukkoihin, heti kun Utau on muuttunut hyväksi. Nimeä Eru käytetään japaninkielisessä mangassa, mutta animessa ja suomenkielisessä mangassa häntä kutsutaan Eliksi. El tulee englanninkielen sanasta angEL.

Tsukiyumi Ikuto (月詠イクト) Ikuto on Easterin jäsen ja easterin toimitus-johtajan "poika".(Ikuton äiti meni tämän kanssa naimisiin.) Amu kutsuu Ikutoa kissankorvacosplaypervoksi. Utau on rakastunut Ikutoon, vaikka onkin tuon sisko. Kuitenkaan Ikuto välittää Utausta vaan siskona eikä Utau saa rakkauteensa vastakaikua. Ikuto etsii Embryonia. Amu ja Ikuto tapasivat Ikuton varastaessa Amun Shugo-munat. Amu sai ne kuitenkin takaisin ja samalla sai käsiinsä lukon joka muodostaa parin Ikuton avaimen kanssa. Ikuto ja Amu olivat aluksi vihollisia, niinkuin Ikuto tapasi sanoa. Kuitenkin Ikuto auttoi Amua monta kertaa ja pelasti hänet. Kun Toimitusjohtaja Hoshina syötti Ikuton isän viuluun suuren määrän rastimunia, se muuttui violetiksi ja samalla hän teki kapulan jolla hän voi hallita Ikutoa kutsumaan X-munia. Lopussa kaikki kuitenkin kääntyi parhain päin.

Yoru: Yoru on Ikuton Shugo Chara, "kulkukissa." Yoru tykkää härnätä muita ja johtaa kulkukissajoukkoa joka suorittaa Yorun tehtäviä.

Kairi Sanjo oli aluksi easterin puolella mutta tuli sitten hyvien puolelle.Kairi on viisas ja täsmällinen poika.

Yukari Sanjoo on Utaun manageri ja Kairin isosisko. Hän on myöhemmin suhteessa Amun opettajan Yuu Nikaidoon kanssa.

Lulu de Morcef Yamamoto Easterin työntekijä Utaun jälkeen. Hänen Shugo Charansa on Nana, ja se syntyi Lulun halusta olla yhtä täydellinen kuin timantti. Lulu ja Nana esiintyvät vain Animessa, jossa he tekevät yhdessä ?-munia, tarkoituksenaan houkutella Embryo esiin ja napata se. Lulun unelma on tehdä hänen äidilleen paras mahdollinen näyttelijänpaikka ja siten tehdä tämä onnelliseksi.

Nana Lulun Shugo Chara, joka rakastaa banaanisuklaata. Oli Lulun kanssa lähes kaikki jaksot joissa esiintyi Easterin puolella. Kun Nana tekee Chara Changen Lulun kanssa, Lulu pystyy tekemään eksyneiden lasten sydämen munista ?-munia, jolloin ne "syövät" omistajansa valtavaan ?-munaan, ja lopulta suunnaton muna aukeaa, ja omistaja on tehnyt ?-muodonmuutoksen, jonka loppuosassa on aina "dream". Esimerkki jaksosta 54: Flower Dream, unelma tulla kukkien kasvattajaksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]