Shock G

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shock G
Shock G aka Humpty (288900903) (cropped).jpg
Henkilötiedot
Syntynyt25. elokuuta 1963
Kuollut22. huhtikuuta 2021 (57 vuotta)
Ammatti muusikko
Muusikko
Taiteilijanimi Humpty Hump, Piano Man
Rackadelic, MC Blowfish
Aktiivisena 19872021
Tyylilajit rap, Jazz, funk, Dance
Soittimet Piano, Kosketinsoitin
Yhtyeet Digital Underground
Levy-yhtiöt Tommy Boy Records

Gregory E. Jacobs (25. elokuuta 196322. huhtikuuta 2021[1]) joka tunnettiin myös nimillä Shock G ja Humpty Hump, oli yhdysvaltalainen rap-artisti. Hänet tunnetaan parhaiten rap-ryhmä Digital Undergroundin perustajana ja keulahahmona[2]. Hän tuotti rap-artisti 2Pacin ensimmäisen singlen ja oli osatuottajana hänen debyyttialbumilla 2Pacalypse Now.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shock G vietti suurimman osan lapsuudestaan muuttaen ympäriinsä itä-rannikkoa yhdessä perheensä kanssa, lopulta asettuen Tampaan Floridaan. Vuonna 1978 hänen voitettuaan "Most Talented" palkinnon Greco Jr-High:ssa, hän lopetti King High koulun Tampassa 1970-luvun lopulla ennen kuin hän sai päätökseen loppututkintonsa, missä hän opiskeli musiikkiteoriaa.

Digital Underground[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Digital Underground

Yhdessä Chopmaster J:n ja Kenny-K:n (Kenneth Waters) hän perusti rap-yhtye Digital Undergroundin vuonna 1987 ja samalla he julkaisivat indie singlen "Underwater Rimes". Vuonna 1989 ryhmä siirty Tommy Boy Recordsille ja saman vuoden kesällä kappaleesta "Doowutchyalike" tuli underground hitti. Samoihin aikoihin ryhmän koko kasvoi kun ryhmään liittyi DJ Fuze, Money-B ja Schmoovy-Schmoov. Vuonna 1991 ryhmään tulivat vielä Ramone "Pee Wee" ja Tupac Shakur.

Vuonna 1990 ryhmä julkaisi ensimmäisen albuminsa "Sex Packets" joka menestyi listoilla hyvin. Pop listoilla albumi oli parhaillaan sijalla 11 ja R&B listoilla sijalla 7. Albumi sai positiivisen vastaanoton ja se myikin loppuvuoteen mennessä platinaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "Rapper Shock G of DIgital Underground Dies at 57". WBLS. April 22, 2021.
  2. Stephen Thomas Erlewine: Digital Underground Allmusic.com. Viitattu 1.8.2011.
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.