Sherwood Schwartz

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sherwood Schwartz vuonna 2008 seremoniassa, jossa hän sai tähtensä Hollywood Walk of Famelle.

Sherwood Charles Schwartz (s. 14. marraskuuta 191612. heinäkuuta 2011[1]) oli yhdysvaltalainen tuottaja ja käsikirjoittaja, joka loi televisiosarjat Gilligan’s Island ja The Brady Bunch.

Schwartz syntyi New Jerseyn Passaicissa juutalaiseen perheeseen. Hän työskenteli radiossa jo ennen läpimurtoaan televisiossa. Hänen tuotantoonsa kuuluu myös näytelmiä. Vuonna 1961 Schwartzille myönnettiin Emmy-palkinto työstään käsikirjoittajana The Red Skelton Show’ssa. Hän sai vuonna 2008 tähden Hollywood Walk of Famelle.

Kirjassaan Inside Gilligan’s Island (1988) Schwartz mainitsi, ettei hän tullut lainkaan toimeen Red Skeltonin kanssa – hänen sopimukseensa jopa sisältyi kohta, joka takasi, ettei hänen tarvinnut tavata tätä kasvokkain.

Schwartz oli joulukuusta 1941 naimisissa Mildred Seidmanin kanssa. Heillä oli neljä lasta: Lloyd, Ross, Elroy ja Hope. Viimeksi mainitun on kerrottu saaneen nimensä Bob Hopen mukaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sherwood Schwartz, creator of ‘The Brady Bunch’ and ‘Gilligan’s Island,’ dies at age 94 washingtonpost.com. 12.7.2011. Viitattu 13.7.2011. (englanniksi)