Seututie 270

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Seututie 270 on seututie joka kulkee Merikarvialta Kankaanpään Ala-Honkajoelle. Tien pituus on 48 kilometriä.[1]

Tien kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie saa alkunsa Merikarvian keskustan luoteispuolella sijaitsevasta yhdysteiden 2670, 2680 ja 6600 risteyksestä. Ensin tie sivuaa lähes viivasuorana noin kilometrin verran Merikarvian keskustan luoteisreunaa sekä ohittaa muun muassa paikallisen SEO-huoltoaseman. Seuraavaksi tie ohittaa Merikarvian vesitornin ja halkoo Viikilän teollisuusalueen. Tästä alkaa viiden kilometrin mittainen osuus harvaan asuttujen metsien halki, jolla se ohittaa muun muassa paikallisen kierrätyspajan. Tämän jälkeen tie saapuu Tuorilaan, jossa se ylittää ensin Tuorijoen, ohittaa sen jälkeen paikallisen huoltoaseman sekä kohtaa tämän jälkeen eurooppatien 8 ja valtatien 8 risteyksen. Seuraavaksi tie halkoo vielä puolen kilometrin verran Tuorilan kylää sekä kohtaa vanhan rantatien linjan. Tien poistuttua Tuorilasta alkaa 2,5 kilometrin mittainen pääosin suora ja metsiä halkova tieosuus, jonka jälkeen tie kohtaa Merikarvian ja Siikaisten kuntarajan.

Kuntarajalta tie kulkee noin neljä kilometriä profiililtaan samanlaisena itään. Sen jälkeen tie kohtaa Hauniasta tulevan yhdystien 2600 risteyksen. Täältä tie kulkee vielä kahden kilometrin verran itään ennen kuin saapuu Siikaisiin. Siikaisissa tie halkoo ensin teollisuusalueen. Tätä seuraa Heinijoen ylitys sekä paikallisen urheilukentän ohitus ennen kuin tie kohtaa Hirvijärventien ja Lauttijärventien risteyksen. Tämän jälkeen tie sivuaa vielä kilometrin verran Siikaisten taajama-alueen itäosia. Seuraavaksi tie kulkee noin 1,5 kilometrin verran pääosin suorana koilliseen. Sen jälkeen tie ylittää Tunturijoen ja kaartaa itään. Seuraavalla neljän kilometrin matkalla tie ohittaa Syväjärven sekä ylittää Samminjoen. Tämän jälkeen tie halkoo Pyntäisten kylän, jossa se kohtaa yhdystien 2700 risteyksen. Pyntäisten jälkeen tie jatkuu profiililtaan tasaisena mutta paikoin loivasti kaartelevana itään, kunnes se ylittää kolmen kilometrin jälkeen Rynkäjoen. Seuraavaksi tie kulkee vielä kolme kilometriä itään ennen kuin kaartaa kaakkoon. Tästä seuraavalla kolmen kilometrin matkalla tie myötäilee Lavasjärven itäisiä rantoja, jonka jälkeen se saapuu Sammin kylään. Täällä tie kohtaa Marjamäentien risteyksen sekä ohittaa muun muassa paikallisen kylätalon.

Seuraavaksi tie kulkee pääosin suorana viiden kilometrin verran itään ennen kuin se kohtaa Siikaisten ja Kankaanpään kuntarajan. Pian tämän jälkeen tie ohittaa Alhonjärven sen eteläpuolelta. Ohitettuaan Alhonjärven tie kulkee profiililtaan samanlaisena vielä kolme kilometriä itään ennen kuin saapuu Ala-Honkajoelle. Täällä tie kohtaa vielä Koukunkyläntien risteyksen sekä ylittää Karvianjoen ennen päättymistään kantatien 44 risteykseen.

Osoitenimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tien osoitenimenä on ensin Satamatie alkupisteestä Kauppatien risteykseen, Merikarviantie eurooppatien 8 ja valtatien 8 risteykseen, Siikaistentie Merikarvian ja Siikaisten kuntarajalle, Tuorilantie Lauttijärventien ja Hirvijärventien risteykseen, ja Siikaistentie koko loppumatkan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]