Sellapan Ramanathan

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sellapan Ramanathan
செல்லப்பன் ராமநாதன்
President of Singapore SR Nathan.jpg
Singaporen presidentti
1. syyskuuta 1999 – 31. elokuuta 2011
Edeltäjä Ong Teng Cheong
Seuraaja Tony Tan Keng Yam
Tiedot
Syntynyt 3. heinäkuuta 1924 (ikä 92)
Singapore
Puolue puolueeton
Puoliso Urmila Umi Nandey
Ammatti virkamies
Uskonto hindulaisuus

Sellapan Ramanathan (s. 3. heinäkuuta 1924) on singaporelainen poliitikko ja entinen Singaporen presidentti. Hän oli Singaporen kuudes presidentti. Hän on Singaporen pisimpään hallinnut presidentti.[1] Hänen edeltäjänsä oli Ong Teng Cheong. Tony Tan Keng Yam seurasi Ramanathania virassa 1. syyskuuta 2011 alkaen.

Ramanathan on tamilihindu. Hän varttui yhdessä kahden isoveljensä ja isovanhempansa kanssa talossa Malesian Johorin osavaltiossa sijaitsevalla meren rannalla. Armeija oli käskenyt Ramanathanin isän malesialaiseen Muarin kaupunkiin työskentelemään asianajajan virkailijana kumiviljelmien hoidosta vastaavassa yrityksessä, mutta 1930-luvun lama ja kumin arvon romahdus syöksivät perheen vararikkoon. Ramanathanin isälle kertyi velkaa ja hän lopulta tappoi itsensä Ramanathanin ollessaan 8-vuotias.

Ramanathan palasi syntymäpaikkaansa Singaporeen, jossa hän kävi koulua. Japanin miehityksen aikana Singaporessa Ramanathan työskenteli Japanin sotilaspoliisi kenpeitain palveluksessa kääntäjänä. Sodan päätyttyä hän suoritti toisen asteen koulutuksensa työn ohella itseopiskelun kautta. Hän pääsi sitten tuolloin Singaporessa sijaitsevaan Malayan yliopistoon opiskelemaan yhteiskuntaoppia, ja hän valmistui vuonna 1954.

Ramanathan aloitti uransa Singaporen siviilipalveluksessa lääkärinä vuonna 1955. Hänet palkittiin kunniamerkillä vuonna 1964, 1967 ja 1974.

Hän on naimisissa bengali Urmila (Urmi) Nandeyn kanssa ja heillä on tytär, poika ja kolme lastenlasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. S.R. Nathan South Asian Diaspora. Viitattu 24.1.2015.
Edeltäjä:
Ong Teng Cheon
Singaporen presidentti
1999–2011
Seuraaja:
Tony Tan Keng Yam