Seitakuoro

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Seitakuoro on rovaniemeläinen, noin 30 laulajasta koostuva kamarikuoro, joka on perustettu Kemissä vuonna 1961. Kuoro toimii nykyisellään Rovaniemen kansalaisopiston opintopiirinä, mutta on myös oma yhdistyksensä.

Kuoron perusohjelmisto koostuu klassisesta kamarikuororepertoaarista, mutta uuden, vaativan kuoromusiikin sekä vanhan musiikin osuus ohjelmistosta on kasvanut. Yhtenä kuoron perusideana on esittää laajoja teoksia yhdessä orkesterin kanssa. Läheinen yhteistyökumppani on Lapin kamariorkesteri. Kuoron tavoitteena on myös tuoda tunnetuksi lappilaista musiikkia. Seitakuoro onkin kantaesittänyt muiden suomalaisten ja ulkomaalaisten säveltäjien teosten lisäksi useiden lappilaisten säveltäjien tuotantoa.

Seitakuoro konsertoi pääsääntöisesti Rovaniemellä ja muualla Lapin läänin alueella. Konsertteja pidetään eri ohjelmistolla vuosittain yleensä 3-4. Usein kuoro vie konserttejaan useille paikkakunnille. Useana vuonna Seitakuoro on esiintynyt Hetan musiikkipäivillä. Seitakuoro tekee konserttimatkoja myös muualle Suomeen sekä ulkomaille.

Seitakuoro on menestynyt kuorokilpailuissa ja -katselmuksissa Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2006 Seitakuoro oli toiseksi paras kuoro Pärnun kansainvälisissä kansanlaulukilpailuissa. Vuonna 2009 Seitakuoro ylsi Tšekin Olomoucissa järjestetyn suuren kuorofestivaalin viiden parhaan kuoron joukkoon ja voitti kaksi kilpasarjaa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]