Seija Kurunmäki

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Seija Kurunmäki (s. 1956) on maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja ruoka-alan palkittu vaikuttaja.

Kurunmäki on toiminut lähes 40 vuoden uransa aikana markkinoinnin ja viestinnän päällikkö- ja johtotehtävissä, viestinnän ammattilaisena ja yrittäjänä. Vuosina 2013-2018 Kurunmäki toimi Suomalaisen ruokakultuurin edistämissäätiön eli ELO-säätiön toimitusjohtajana[1]. Hänen aikanaan säätiön tunnettuus ja vaikuttavuus saatiin merkittävään kasvuun[2].

Suomi100-juhlavuonna Kurunmäki veti laajaa yhteistyöhanketta Syödään yhdessä[3]. Hän loi myös yhteistyöprojektin, jonka tuloksena Suomi sai vuonna 2017 kansallisruoan, joka oli ruisleipä[4] ELO-säätiön agendalla on ollut myös yhteistyön lisääminen niin kouluruoan kuin villiruoankin tunnetuksi tekemiseksi[5] ja suomalaisen ruokamatkailun edistämiseksi[6].

Työstään ruoka-alalla ja Syödään yhdessä -hankkeessa Kurunmäki valittiin vuonna 2017 Agronomiliiton Vuoden Vaikuttajaksi[7] ja hän sai myös Ruokatoimittajat ry:n Ideasipulipalkinnon 2018 [8]. Lisäksi ELO-säätiö palkittiin Jaakko Kolmonen-rahaston palkinnolla [9]. Vuonna 2014 Kurunmäki palkittiin Tiedonjyvä- palkinnolla.[10]

Kurunmäki perusti vuonna 2005 viestintää ja tutkimuksia tekevän Kuule Oy:n. Kuule Oy:n puitteissa hän on johtanut monien ruokakulttuuria ja ruokavientiä edistävien hankkeiden viestintää mm. Sitran ja maa- ja metsätalousministeriön toimeksiannosta. Niiden tuloksena syntyi Tulevaisuusuutiset 2030 ja 2040. sekä kirja Järkipuheita ruoasta.

Vuonna 2018 Kurunmäki palasi yrittäjäksi, viestijäksi ja ruokavaikuttajaksi missionaan luoda ruoan ympärille iloa, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia maailman rajalliset voimavarat huomioiden.[11]

Hän luotaa alan ilmiötä twitterissa ja onkotolkkua-blogissaan[12] ja toimii Syödään yhdessä-lähettiläänä. Kurunmäki valittiin vuonna 2019 Juustopöytä ry: n puheenjohtajaksi[13].

Seija Kurunmäki on suorittanut HHJ-tutkinnon ja on  Hotelli- ja ravintolamuseosäätiön hallituksen jäsen sekä Uudenmaan Vanhustenpalveluyhdistyksen hallituksen jäsen.

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videotuotannot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]