Schenker (yritys)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Schenkerin kuorma-auto Saksassa

DB Schenker DB Schenker on Deutsche Bahn AG:n Kuljetus ja logistiikka -divisioona ja yksi johtavista logistiikkapalveluiden tarjoajista maailmassa. DB Schenkerin liikevaihto on 18 miljardia euroa ja sen palveluksessa on yli 91 000 työntekijää noin 2 000 toimipisteessä ympäri maailmaa.

DB Schenker tarjoaa maa-, lento- ja merikuljetusten lisäksi globaalien toimitusketjujen hallintaan liittyviä logistiikkaratkaisuja. Eri valtioissa yhtiön toimialueella erikoispalvelut vaihtelevat suhteessa toimialueen merkittävyyteen.

DB Schenker Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiitolinjan perävaunu Pyhäjärvellä

Suomessa DB Schenkeriin kuuluvat kansainvälisiä meri- ja lentokuljetuksia sekä Euroopan maakuljetuksia tarjoava Schenker Oy ja kotimaan varastointi- ja logistiikkapalveluja, Express-pakettipalveluja, kotijakelupalveluita ja Kiitolinjan kuljetuspalveluita tarjoava Schenker Oy. Suomesta johdetaan myös DB Schenkerin itäisen Euroopan toimintoja. Tästä vastaa Oy Schenker East Ab. Sen liikevaihto vuonna 2012 oli 641 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 2 713, joista Suomessa 1 901.[1]

Schenker Oy tarjoaa palveluinaan maakuljetukset, lentokuljetukset ja merikuljetukset sekä ulkomailla Euroopan alueella ja kotimaassa. Lisäksi sen palveluihin kuuluu logistiset ratkaisut ja varastohotellipalvelut.

Schenker Oy vastaa valtakunnallisesti Kiitolinja-toiminnasta. Kiitolinja tarjoaa kotimaan maantiekuljetuksia ja kotijakelupalveluita, logistisia kokonaisratkaisuja ja varastointipalveluita. Etelä- Länsi- ja Itä-Suomessa liikennöi Schenker Oy, sekä Keski- ja Pohjois-Suomessa Vähälä Yhtiöt.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Antti Mikkonen: 100 suurinta työllistäjää. Talouselämä, 20/2013, 17.5.2013, s. 27–33. Talentum Oyj.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.