Fusako Sano

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Sano Fusako)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Fusako Sano (佐野房子, toisinaan myös salanimellä Sachiko Yamada) on japanilainen tyttö, jonka Nobuyuki Satō (佐藤宣行) kidnappasi tämän ollessa kymmenvuotias. Fusakoa pidettiin vankina yli yhdeksän vuoden ajan (13. marraskuuta 199028. tammikuuta 2000).

Sieppaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljännellä luokalla opiskellut Fusako Sano katosi 13. marraskuuta 1990 oltuaan katsomassa baseball-ottelua Sanjōssa. Poliisin mittavista etsintäoperaatioista huolimatta tyttöä ei löytynyt. Arveltiin jopa, että hänet olisi kaapattu Pohjois-Koreaan.

Hänen kaappaajakseen osoittautui Nobuyuki Satō, joka tekohetkellä oli 28-vuotias. Hän pakotti Sanon autoonsa ja piti häntä kotinsa yläkertaan vangittuna 9 vuoden ja 2 kuukauden ajan. Talo sijaitsi Kashiwazakissa, alle 200 metrin päässä lähimmästä poliisiasemasta. Sieppauspaikalle oli matkaa 55 kilometriä.

Poliisin virheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Japanin poliisi joutui ankaran arvostelun kohteeksi Sanon löydyttyä. Poliisi tiesi Satōn olleen aikaisemmin väkivaltainen toiselle tytölle 13. kesäkuuta 1989, ja hänet oli 19. syyskuuta 1989 myös tuomittu teosta. Hänen rikosrekisterimerkintänsä kuitenkin katosi jotenkin, eikä häntä pidetty koskaan epäiltynä Sanon tapauksessa. Tämän ja muiden poliisin tekemien virheiden vuoksi, Niigatan prefektuurin poliisin pääjohtaja Kobayashi Kōji erosi 26. helmikuuta 2000.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.