Sannikko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sannikon kunta Seuloskoin piirin kartalla.

Sannikko[1] (ven. Зане́вка, Zanevka) on kylä Sannikon kaupunkikunnassa Seuloskoin piirissä Leningradin alueella Venäjällä.[2] Se sijaitsee Karjalankannaksella välittömästi Pietarin kaupungin itäpuolella.

Sannikon kaupunkikunnan hallinnollinen keskus on Saksan Jaanila (ven. Янино-1, Janino-1). Sannikon kylä toimi aiemman maalaiskunnan keskuspaikkana.[2]

Vuonna 2007 Sannikon kylässä oli 600 asukasta 600 ja silloisessa maalaiskunnassa 5 800. [3] Kuntaan kuuluvat Sannikon ja Saksan Jaanilan lisäksi seuraavat asutuskeskukset: Hirvosi (ven. Хирвости, Hirvosti), Jaanila (ven. Янино-2, Janino-2), Suoranta (ven. Суоранда, Suoranda), Tulokkaankylä (ven. Новосергиевка, Novosergijevka), Väärämäki (ven. Кудрово, Kudrovo) sekä Mähnälän (ven. Мяглово, Mjaglovo) ja 5. kilometrin (ven. Пятый Километр, Pjatyi Kilometr) asemanseudut. Eniten asukkaita (4 200 henkeä) on Saksan Jaanilassa, jossa toimii varuskunta.

Toiseen maailmansotaan saakka seudulla asui inkerinsuomalaisia, jotka kuuluivat Kelton luterilaiseen seurakuntaan. Saksan Jaanilassa ja Tulokkaankylässä oli saksalaiset siirtokunnat.lähde?

Nykyään kunnan alueella kulkee Pietarin kehätie sekä Pietarin ja Murmanskin välinen maantie. Seudulle rakennetaan uusia asuinalueita, kauppakeskuksia (mm. Ikea) ja logistiikkakeskuksia.[4]

Kunnan päämies on Vjatšeslav Kondratjev ja kunnanhallinnon päämies Aleksei Gerdii.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]