Sammon koulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sammon koulu on koulu Tampereen Kalevassa. Sammon koulu on 1.–9. vuosiluokkien yhtenäiskoulu, jonka opetussuunnitelmaan sisältyy myös liikuntapainotteisuutta.

Koulurakennus on otettu käyttöön vuonna 1957. Kiinteistön peruskorjaus on toteutettu vuosien 2005–2008 välisenä aikana, jolloin opetus-, liikunta-, ruokailu- ym. tilat on uusittu. Rakentamisen viimeinen vaihe valmistui elokuussa 2008. Nyt myös 1.–6. vuosiluokat toimivat uusissa tiloissa Teiskontien kantatalon yhteydessä. Sammon koulussa on oppilaita 1.–6. vuosiluokilla noin 120 ja 7.–9. vuosiluokilla noin 490 sekä opettajia ja muuta henkilökuntaa noin 60.

Sammon koulussa toimii kolme erityisluokkaa, jotka painottuvat asperger-opetukseen.

Sammon koulun pihassa on Jumppahuiti-patsas.

Entinen Pellervon koulu siirtyi kesällä 2008 valmistuneeseen Sammon koulun lisäsiipeen. Rakennuksessa toimivat 1.–6. luokat . Ruokailut ja liikuntatunnit ovat samoissa tiloissa yläasteen kanssa, mutta eri aikaan.

23.1. vuonna 2020 klo 8.00 Sammon koulussa tapahtui ikävä tapahtuma, kun eräs koulun oppilaista hyökkäsi toisen oppilaan kimppuun teräaseella. Tapahtuma on jäänyt kuitenkin varsin auki, koska tekijän sekä uhrin nimiä ei ole kerrottu julkisuuteen, eikä teon motiivia. Paikalla oli useita poliisiautoja, ambulansseja sekä armeijan kalustoa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]