Samlink

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Samlink
[[Tiedosto:
Samlink logo
|255px|]]
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1994
Toimitusjohtaja Arto Sorvoja
Kotipaikka Espoo
Toimiala Sovellukset ja ohjelmistot, verkkojärjestelmät, tietoliikennejärjestelmät
Henkilöstö noin 500[1]
Emoyhtiö Kyndryl
Samlinkin pääkonttori on Quartetto Business Parkissa, Espoon Leppävaarassa.

Oy Samlink Ab on suomalainen finanssialan it-ratkaisujen kehittäjä ja palveluntuottaja. Samlinkin asiakaskuntaan kuuluu pääasiassa finanssialan toimijoita, kuten pankkeja, luottolaitoksia ja sijoituspalveluyrityksiä.[1]

Samlinkin toimipisteet sijaitsevat Espoossa ja Jyväskylässä, pääkonttori sijaitsee Espoon Leppävaarassa.

Samlinkissa työskentelee noin 500 työntekijää, esimerkiksi mobiili- ja verkkopalvelujen suunnittelussa, keskuskoneympäristössä sekä erilaisissa projektinjohto- ja tuotekehitystehtävissä.[1]

Samlink myi 30.8.2018 100-prosenttisesti omistamansa tytäryhtiön Paikallispankkien PP-Laskenta Oy:n (nykyisin Figure Taloushallinto Oy) osakkeet Aktia Pankki Oyj:lle, Oma Säästöpankki Oyj:lle, POP Pankkiliitto osk:lle ja Säästöpankkiliitto osk:lle.[2] Project-IT Oy, jonka äänivallasta Samlink omisti 51,5 prosenttia, liittyi osaksi Fellowmind Groupin Suomessa toimivaa yhtiötä, eCraftia (nykyisin Fellowmind Finland), 4.6.2021[3].

Samlinkin omistajat ilmoittivat tammikuussa 2019 sopineensa Samlinkin myymisestä Cognizantille. Yritysjärjestely oli osa sopimusta, jonka perusteella Cognizant toteuttaa kolmelle rahalaitokselle peruspankkijärjestelmän, jota se jatkossa myös operoi. Sopimus sai vaadittavien sääntelyviranomaisten hyväksynnän, ja kauppa toteutettiin 1.4.2019[4].

Kyndrylin omistukseen Samlink siirtyi 1.2.2022[5][6]. Yrityskauppa oli looginen jatkumo yhtiöiden pitkään kestäneelle yhteistyölle. Kyndryliä edeltävä IBM on kaupantekohetkellä ollut Samlinkin suurin ulkoinen toimittaja yli 13 vuoden ajan. Kyndryl irtautui IBM:stä omaksi yritykseksi 3.11.2021[7].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]