Sahtimarkkinat

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sahtimarkkinat on Padasjoella vuosittain aina heinäkuun ensimmäisenä lauantaina järjestettävä tapahtuma, jossa myydään sahtia ja sahtivierrettä sekä kilpaillaan edustusoikeudesta sahdinteon Suomen-mestaruuskilpailuihin.

Tapahtumaa on järjestetty jo yli kolmekymmentä vuotta. Sahtimarkkinat on Padasjoen Yrittäjät ry:n järjestämä ja suurin yksittäinen Padasjoen kesätapahtuma. Järjestelyissä on mukana myös Padasjoen kunta ja runsaasti talkooväkeä. Parhaimmillaan kävijöitä on ollut n. 10 000; nykyisin kävijämäärä on yleensä noin 5000. Sahtimarkkinoiden aikana Padasjoen keskusta on suljettu autoliikenteeltä, pysäköintitlaa on järjestetty runsaasti ja liikenteen ohjaus on hoidettu kiertoteitä hyväksi käyttäen. Myyntipaikkoja ja myyntikojuja on 150–200. Myytävä tuotekirjo on runsas. Paikalla on myös sahtivierteen myyjiä, ja valmista sahtia myydään Lammin Sahdin olutteltassa.

Sahtimarkkinat sai alkunsa Padasjoen Yrittäjäjien ryhtyessä miettimään 1980-luvun alkupuolella miten saataisiin Padasjoen kuntaan merkittävä kesätapahtuma. Silloisen Aupatec Oy:n johtaja Heimo Leinonen heitti ajatuksen suurista markkinoista. Idea lankesi hedelmälliseen maaperään, ja Sahtimarkkinoita ryhdyttiin ideoimaan ja toteuttamaan.

Tämä kulttuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.