SF-studio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

SF-studio oli Simo Frangénin juontama tietovisa, jossa testattiin neljän henkilön tiedot kuluneen viikon uutistapahtumista. Sitä esitettiin 3. syyskuuta 2004 - 26. toukokuuta 2006 Yle TV1:ssä perjantaisin kello 19.45 alkaen eli saman viikonpäivän samaan kellonaikaan kuin vuosina 20002004 oli tullut Frangénin juontama maantietoaiheinen tietovisa Maailman ympäri. SF-studio muistutti monessa suhteessa Maailman ympäri -ohjelmaa muttei saanut läheskään yhtä paljon suosiota kuin Maailman ympäri. SF on lyhenne sanoista Simo Frangén.

Kolmen välierän jälkeen oli viiden kysymyksen finaali, jossa päivän paras kilpailija sai matkan johonkin sattumanvaraiseen matkakohteeseen, jossa oli yleensä jokin tapahtuma. Matkan sai, jos vastasi oikein finaalin kaikkiin viiteen kysymykseen. Neljän ensimmäisen kysymyksen vastaamiseen oli aikaa 60 sekuntia ja vastattuaan näihin kysymyksiin kilpailija vastasi viimeiseen kysymykseen kerrasta poikki -periaatteella. Jos hän vastasi viimeiseen kysymykseen oikein, hän voitti kaukomatkan. Jos hän vastasi väärin, hän sai lohdutuspalkinnoksi matkan johonkin Suomessa järjestettävään tapahtumaan. Myös visasta vuorollaan karsiutuneet saivat varsin omalaatuisia palkintoja, jotka liittyivät yleensä löyhästi käsiteltyihin uutistapahtumiin.

Ohjelman osioiden jälkeen Frangén luki uutisia, jotka eivät olleet totta. Frangén vitsaili usein monilla todellisilla ja ajankohtaisilla aiheilla, esimerkiksi paperiteollisuuden työsululla ja George W. Bushin valtiovierailulla Suomessa.

Ensimmäisellä esityskaudella ohjelman aikana arvottiin rivit Veikkaus Oy:n peliin nimeltä Simon sää, jossa piti arvata viikonlopun sää kymmenelle suomalaiselle paikkakunnalle (joista yksi oli Simo). Pelin pääpalkintona oli 50 000 euroa.