Ruuhijärvi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Ruuhijärvi-nimistä kylää Nastolassa. Pellon kunnassa on myös samanniminen kylä.

Ruuhijärvi on entisen Nastolan kunnan kylä joka sijaitsee noin 15 kilometriä pohjoiseen Nastolan kirkonkylältä etelä-pohjoissuuntaisen Ruuhijärven pohjoispäässä. Kylä kuuluu nykyään Lahteen. Ruuhijärven kylässä asuu noin 350 asukasta.milloin?

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruuhijärvellä on ollut asutusta ainakin jo rautakaudelta lähtien - alueella on tehty useita esihistoriallisia löytöjä: kalmistoja, uhripaikkoja ja kätköjä. Kaikki Nastolan merkittävät muinaisjäännökset ja -kätköt on löydetty Ruuhijärveltä. Alue on ollut merkittävässä asemassa hyvien kulkureittien (muun muassa vesireitit) ja laajojen eränkäyntialueiden (turkiskauppa) ansiosta.

1920-luvun alussa Nastolan kirkolta Ruuhijärvelle kulki Ruuhijärvi-junalaiva. Se ylitti Iso-Kukkasen ja Salajärven välisen kannaksen kiskoja pitkin oman potkuria pyörittävän petrolimoottorin voimalla.

Toimintaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruuhijärven nuorisoseuratalolla järjestetään tansseja. Viikoittain ns-talolla pidetään naisten jumppaa sekä lasten ja aikuisten salibandyä. Avoinna on myös kahvio-pub perjantaisin ja lauantaisin klo 19-01. Talolla on järjestetty kesäisin vuosittaisia rockabilly-festivaaleja. Nastolan kunnan kirjastoauto käy kylällä viikoittain.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rocka Billy Festival 2005 www.rautalankaa.com

13th Ruuhijärvi Rockabilly Festival 16.7.2016 -Facebook sivut


Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.